Entré
Snygg ingång lockar kunderna till butikerna likt getingar till honung. Foto: Patrik Lundin

SÖLVESBORG
I Snart trettio år har systrarna Ulrika Karlsson och Helena Svensson drivit butik tillsammans. Då i starten huserade man på Östra storgatan med en cirka 40 kvadratmeter stor butik. Efterhand blev det lite flytt mellan olika lokaler och Det startades fler butiker.

I dag driver de butikerna SCHACK MATT och SCHACK MATT KIDS i Sölvesborg och Kristianstad. I Sölvesborg på Södergatan har man cirka 700 kvadratmeter butiksyta i gamla Hemköps lokaler. Här hittar man en stor ljus och härlig butik där man handlat med kläder sedan snart 10 år tillbaka. I dag är det två butiker varav den ena riktar in sig mot moderiktiga kläder för 17 år och uppåt.

Den andra delen, eller butiken, säljer kläder till nyfödda och upp till 16 år. Självklart finns det coola och moderiktiga kläder för barn och ungdomar här, men det gäller att hålla rätt modegrad för barn berättar Ulrika. I dag diskuteras det mycket om barns kläder och det är vi som måste se till att de kan köpa kläder som ungdomar och deras föräldrar gillar.

Butiken
SCHACK MATT KIDS i Sölvesborg är en luftig butik med plats för barns lek och trivsam handel för föräldrarna.

Ulrika berättar att man är så nöjda med det stöd som man kan känna i Sölvesborg. Kunder som återkommer och handlar mer hemma än i andra städer. Det gör att man inte kan slå sig till ro utan man måste vara på tå. Det är en snabb bransch så det blir mycket mässor och att hela tiden söka nya märken med bra kvalité. Konkurrensen ökar från de stora klädjättarna, då kan många mindre butiker behöva stänga.

Men SCHACK MATT KIDS öppnade förra måndagen upp en helt ny KIDS-butik i Kristianstad, allt eftersom man börjat efterfråga kläder med stil för yngre barn upp till 16år. Det är i dag mycket mer accepterat med mjuka klappar och ofta önskar sig barn kläder i julklapp eller födelsedagspresent. Vi träffar många mor- och farföräldrar som ska köpa de där kalsongerna eller de byxorna som önskas. Det gör också att man kan dra slutsatsen att intresset för kläder överlag har ökat. Likaså gör kundkretsen hos oss på SCHACK MATT, avslutar Ulrika.

Vi önskar Systrarna och deras personal lycka till.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelFrån loppis och äppelkaka till Mjölnarens Irene och Creedence
Nästa artikelLivet är värt att utforska, tycker Malin