Sölvesborg
Med hösten utanför dörren är det trevligt att smycka trappan med pumpor och arrangemang med höstblommor. Kanske hänga en trevlig krans på dörren eller pryda köksbordet med en trevlig bukett i höstens färger.

Den siste augusti tog Therese Persson över Växthuset Flora Persson, där hon jobbat i mer än sju år. Med både gesällbrev och mästarbrev, samt en utbildning till dekoratör i bakfickan ser Therese fram emot att utveckla butiken.

– Jag pratade med Gull-Britt om att köpa Flora Perssons Blommor i slutet av juli, sedan gick det snabbt, ler Therese.

Just nu renoveras delar av butiken och de kommer att fortsätta fräscha upp mer efter hand. Thereses tre heltidsanställda och en deltidsanställda har händerna fulla med kunder och företag som anlitar deras tjänster. Till exempel kan man beställa tjänsten veckor-blommor hos Therese. Då får företaget färska blombuketter varje vecka och får även befintliga växter omskötta eller utbytta, om så önskas. Therese kan även åka ut och hjälpa brudpar att dekorera festlokalen.

Bild2_cmykI butiken kan man även beställa blommor till bröllop, begravning, dop och student, kort sagt för alla tillfällen. Flora Perssons Blommor är en del av InterFlora, så via dem kan man skicka både blomogram och köpa presentkort.

– Tack vare att vi har så stor plats har vi möjlighet att ha många färdiga buketter till kunderna som kommer in, säger Therese. På så sätt slipper de stå och vänta medan vi binder en bukett. Vi har också många inredningsprodukter och trevliga gå-bort-presenter.

Något som uppskattats mycket, och som Therese ska satsa mer på, är kurser i butiken. Det kan till exempel handla om hur man lindar en dörrkrans, binder en bukett eller sköter om sina snittblommor. Helt enkelt kortare kurser med grundtekniker för den som tycker om att göra egna buketter eller blomsterarrangemang.

– Vi har många kunder som använder Sölvesborgskortet hos oss, och det tycker vi är jätteroligt, ler Therese. Som kund kan det vara bra att försöka tänka på att säga till om sitt kort, så att man inte missar rabatten!

INFO-Bladet önskar Therese och hennes personal lycka till, och uppmanar alla kunder att följa dem på både Facebook och Instagram under namnet Flora Perssons Blommor!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelNär Østdanmark blev Sydsverige
Nästa artikelHärligt ”go” i ”Dagg-Patrullens” morgongolf