Sölvesborg
”Dagg-patrullen”, en morgonpigg grupp herrar på Sölvesborgs Golfklubb, är sedan ett tiotal år ett stadigt inslag varje vardagsmorgon på klubben. Gruppens målsättning är att mötas och spela under så fria förutsättningar som möjligt, deltagarna kommer och spelar när det passar.

Vad är det viktigaste med golfen?
– I den här gruppen rankas den sociala delen med gemenskap och glädje högt.  En mindre bra score glöms lätt bort av alla glada tillrop och en och annan dråplig historia. Att det nu också är vetenskapligt bevisat att golf är lågintensiv friskvård med positiva hälsoeffekter, speciellt beträffande benskörheten, gör inte saken sämre.

Vad är utmärkande för ”Dagg-patrullen”?
– Spela när det passar. Det är något vi kan leva upp till tack vare att det alltid finns deltagare på plats. Deltagarantalet varierar mellan 3-15 spelare. Alla daglediga herrar är välkomna. Träffen startas med lottning i spelbollar som också utgör lagen. Insatsen är 30 riksdaler, som fördelas på ett lagpris, bäst ut (hål 1-9) och in (hål 10-18) samt 1:a, 2:a och 3:e pris sammanlagt. Starttiden varierar med årstiden från kl. 07:30-08:30. Variation av utslagsplatser görs varannan onsdag. Ett par gånger per år åker vi på utfärd, i år blev det till Äppelgården och Skyrup.

Hur många är med i gruppen?
– På vår deltagarlista finns ett 25-tal deltagare med en åldersfördelning från 47 år upp till 77 år. Ett informationsblad mailas ut när något nytt bestämts en speldag. Några spelar alla dagar, några spelar 2-3 ggr/veckan och någon kommer lite då och då. Erfarenheten av golfspel sträcker sig från 40 år till de som startat på ”ålderns” höst och spelat 3-4 säsonger. Hcp:t bland deltagarna varierar från 12 till 26.

Vad är det märkligaste som hänt under åren?
– Det som brukar visas på skämtteckningar från golfens värld har också vi klarat av, såsom vagnar som rullat ned i dammar, spelare som halkat i dammar med ett och annat benbrott som följd.  Hole in One har presterats på vårt ”lättaste” par 3-hål, det fjortonde.

Hur gick nu dagens runda?
– Dagens 11 deltagare bjöd på en hel del glimrande golf med en och annan birdie som följd. Gunnar Nilsson hittade rytmen bäst i de ostadiga vindarna med jämna in- och utrundor. En säkert och taktisk genomförd runda på 71 slag netto räckte till seger. Tre slag efter och på andra plats kom Lars Olsson, som briljerade med raka fina fairwayslag. In på tredje plats smög Ingvar Jagestad ytterligare ett slag efter.

Lagtävlingen vanns av Hugo Bergström, Rolf Svensson, Bengt Nilsson och Gunnar Nilsson, som tillsammans behärskade den för dagen hårda ostliga vinden bäst.

Föregående artikelTherese förgyller vardagen med vackra blommor
Nästa artikelSyns du i trafiken? På med reflexen!