Solbritt Persson, Malin Cobanov & Gunnar Persson

Olofström
I februari 2019 skrev INFO-Bladet om det som skulle komma att bli Graniten trygghetsboende med 36 väl anpassade lägenheter och ett flertal gemensamhetsytor, nu har vi återvänt på besök.
Redan från vägen vid bron över Vilshults-ån kan man se denna stiliga byggnad och när man svänger in på Vilshultvägen möts man av en välkomnande entré med tända marschaller.

Gunnar & Malin vid grillplatsen alldeles intill ån

På plats möts vi av Malin Cobanov som hälsar oss välkomna och visar oss runt i de mycket fräscha lokalerna. Hon berättar
-Här har vi nu fått till en möjlighet för människor att kunna bo i egna toppmoderna lägenheter med en mängd fördelar mot andra boende. Vi håller en högstandard i lägenheternas utrustning med egna tvättmaskiner och ljusa rum tack vare stora härliga fönsterdörrar till balkongerna.
Vi träffar Solbritt och Gunnar Persson som nästan bott grannar med Graniten i en villa under många år. – Vi var intresserade så snart planerna blev kända och tanken på att flytta in bara ett stenkast ifrån sin gamla villa, vilken nu bebos av barnbarnet, var perfekt. Vi har alltid gillat området och nu kan vi bo kvar med en bra trygghet och en fantastisk

Olle Egonsson i ett av samlingsrummen

gemenskap, berättar SolBritt. De hyllar sitt boende och menar på att det är tack vare Malin Cobanov, hennes man, Ante Cobanov och värdinnan Anna Bogdanowicz som de känner en enorm trygghet och kan koppla av i sitt boende. Ja inte att förglömma vaktmästaren Johan Wendt som alltid ställer upp om man behöver hjälp.
-De hittar på så mycket för oss som bor här, fortsätter Gunnar, och i går hade vi grillfest på innergården och i Coronatider så är det just utomhus man får träffas på behörigt avstånd
När Malin och Gunnar visar mig runt så slås man av hur välarbetad fastigheten är och det är fler som har noterat detta så Gunnar förklarar att han är imponerad av arbetet som är gjort med trapporna i fastigheten och där kan jag bara hålla med honom riktigt gediget med stenbeläggning och snygga friser.
Jo det saknas inte kvalité någonstans och av den anledningen kan jag se att man verkligen satsat på detta boende. Men trots det så är boendekostnaderna inte högre än i det kommunala bolagets lägenheter.
Lediga lägenheter då? Ja enligt Malin finns det enstaka och det snurrar runt lite så just nu har de plats om någon vill flytta in.

Ledig lägenhet med fint läge

Vi träffar även Olle Egonsson när vi är på väg att lämna. Honom träffade vi förra gången också och han är fortfarande lika glad att bo här.
-Det enda är att man saknar några då vi träffas för att sitta och snacka i våra fina gemensamhetsrum. Det funkar ju inte för alla nu med tanke på Corona. Men det bästa är våra fria ytor och att det är så ljust här, fortsätter Olle.
Under rundvandringen fick jag se de uteplatser man har med boulebana och en mysig grill nere vid ån. Gunnar har fixat grillen och den nyttjas flitigt.
Ett trevligt besök får avslutas och under min promenad till bilen så tänker jag bara att varför får inte alla som är lite äldre bo så här.
Grattis Malin och Ante till ett lyckat projekt önskar vi på INFO-Bladet.
Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelI Svängsta finns en av Sveriges bästa skateboardanläggningar
Nästa artikelNu inreder de bilarna också