Olofström
Lördagen den 30 september mellan kl 10-14 är det återigen dags för skördedag i Olofström. En folkfest som uppskattas av både utställare och besökare.
I år är det 23:e året som skördedagen anordnas. År 2020 och 2021 blev det inte av på grund av corona men förra året blev det mycket lyckat med ungefär 1500 besökare. I år är det 48 stycken anmälda utställare varav nio är nya för i år.
Barnens egen superhjälte Tapper kommer att finnas på plats i smakträdgården vid storlekplatsen och på torget.
En av höjdpunkterna i år är att man kan få instruktioner från en flerfaldig världsmästare i armbrytning nämligen Heidi Andersson, även känd från TV-serien Storuman forever.
Heidi kommer att berätta om en dröm som hon och hennes man har, de jobbar mot att vara fossilfria till år 2025.
Lokala artister kommer att underhålla på scen och årets skördekock från Jämshögs folkhögskola är på plats och bjuder på något höstigt.
Denna dag bjuder utställarna er besökare på en härlig blandning av mat, frukt, bär, blommor, plantor, hantverk och smycken, delikatesser, marknadskarameller och mycket mer. Lokala föreningar deltar med aktiviteter och information.
Civilförsvarsföreningen visar hjärtstartare, första hjälpen och berätta om hemberedskap. Räddningstjänsten kommer att delta med två fordon, bland annat en egen ambulans som är stationerad i Olofström.
Skördedagen planeras av representanter från samliga förvaltningar och helägda kommunala bolag som Olofströms kommun, Olofströmshus AB och Olofströms Kraft.
Det är ett samarrangemang precis som det årligt kommande Äventyret Halen.
Skördedagen startades då Olofströms kommun önskade en dag där det lokalt odlade stod i fokus samtidigt som man ville att miljöfrågorna skulle lyftas fram.
Precis som med Äventyret halen fokuseras denna dag på kommunens vision om att Olofström skall vara en attraktiv plats. Invånare och näringsidkare ska uppfatta Olofström som en välkomnande och framåtsträvande kommun där möjligheter till utveckling och inflytande är goda samt en plats dit besökare vill återvända.
Vision 2040
På skördedagen kan invånarna diskutera med förtroendevalda om framtida Olofströms kommun och de kan skriva ner sina tankar på ett blad som kommer att finnas där eller gå in på www.olofstrom.se/vision2040.
Fullständigt program finns på
Olofstrom.se/skordedagen
Text: Monica Oredsson
Foto: Olofströms kommun

Föregående artikelTankar om att bo på landet
Nästa artikelMickes Tivolivat – en mycket lyckad tillställning!