Gunnil Bengtsson.

Vi hade precis lyssnat på en fantastisk konsert av pianisten Young-Choon Park och jag fick möjlighet till en pratstund med Gunnil Bengtsson, ordförande i arrangören Olofströms Kammarmusikförening.

K: ”Berätta gärna om dig själv och hur du började i Olofströms Kammarmusikförening”?

G: ”Jag har sjungit i kör sedan jag var barn och är körledare i Karlshamn. På 80-talet blev jag medlem i föreningen och 10 år senare gick jag med i styrelsen.

Nu har jag varit ordförande i 5 år och tycker att vi har en fantastisk sammanhållning och gemenskap i styrelsen som består av 9 personer. Vi har ofta våra möten hemma hos varandra och fikar eller äter något gott.

Jag har jobbat som högstadielärare på Högavångsskolan”.

K: ”Kan du berätta lite mer om hur ni arbetar, vilka ni samarbetar med och hur ni går till väga? Hur var det från början, finns det några kvar som var med då”?

G: ”Det är mycket ideellt arbete och vi är alla eldsjälar i alla lägen.

Våra ständiga samarrangörer  som vi får verksamhetsbidrag från är ABF, Kultur och fritid och Musik i Blekinge. Vi får också arrangörsbidrag från Statens Kulturråd.

När Kammarmusikföreningen bildades 1975 blev Ronny Ragnarsson dess första ordförande. Bror Hellström tog över efter 10 år och var sedan ordföranden i 29 år”.

K: ”Samarbetar ni med de andra föreningarna och har gemensamma projekt med Riksteaterföreningen eller Jazzklubben, Midvinterton eller Konstföreningen”?

G: ”Ja det gör vi”. ”Det blev ett gemensamt projekt när vi engagerade Rickard Söderberg mellan Kammarmusik och Riksteaterföreningen”. ”När Marinens Musikkår var här samarbetade vi med Jazzklubben. Vi har gemensamma träffar och har ett tätt samarbete. Musik i Blekinge ordnar arrangörsträffar regelbundet”.

Läs den fördjupade artikeln här

Text & Foto: Karin Mattsson-Coll

Föregående artikelBelgisk pianoduo det sprakar om
Nästa artikelFredrik Ekdala om livets olika faser och utmaningar