Olofström
Skönhetssalongen Salong Vacker lever verkligen upp till sitt namn, för här kan man skämma bort kroppen från topp till tå. Med allt från manikyr och klippning till vaxning och massage kan man verkligen säga att Salong Vacker är en skönhetssalong med väldigt brett utbud.

Emily Palander startade sitt företag Salong Vacker för sju år sedan och sedan dess har hon utvecklat företaget i rask takt, hela tiden med sikte på att ge sina kunder bättre service och ett bredare sortiment av tjänster. I början på januari har en ny medarbetare anslutit sig till Salong Vacker.

Alexandra Holmgren, en 26-årig frisör från Svängsta, har en hyrstol på Salong Vacker och finns tillgänglig för att skapa tuffa klippningar och vackra uppsättningar.
– Det känns jättebra att vara en del av gänget på Salong Vacker, säger Alexandra.

Vad tycker du är roligast att göra som frisör?
– Färga! Då ser man ett resultat direkt. Om en kund kommer in och bara klipper topparna märks det kanske inte så tydligt, men en ny, fräsch färg i håret syns alltid, ler Alexandra. Jag tycker att ombre är väldigt snyggt, när man färgar håret mörkt mot rötterna och ljusare i topparna.

Blekinges mest företagsamma
Av 140 stycken nominerade valde en jury ut Emily Palander och fyra andra som hade chans att vinna utmärkelsen Blekinges mest företagsamma. Sedan fick folket lägga sin röst på de fem utvalda och det var en jämn röstning, enligt juryn.
– Bara att har blivit nominerad är otroligt stort för mig, säger Emily och tillägger: Efteråt fick vi fem varsitt häfte. Det innehöll motiveringarna som de som röstade på mig angett när de röstade. Man blir rent tårögd av att läsa de fina orden.

För Emily har det alltid fallit sig naturligt att starta eget. Båda hennes föräldrar driver egna företag och är hennes inspiration. Hon tycker om att ha många järn i elden och tycker om utveckling, både personlig och inom sitt företag.
– Jag har nyligen utbildat mig till lärare inom nagelteknologi, och erbjuder kurser här på salongen för den som vill lära sig, berättar Emily.

På hemsidan kan man läsa om allt spännande som händer på Salong Vacker. Där finns information om deras breda utbud av skönhetsbehandlingar, prislistor och erbjudanden. Man kan även göra bokningar på hemsidan, och få en SMS-påminnelse om sin tid.
– Mitt motto har alltid varit att behandla mina kunder som jag själv vill bli behandlad, säger Emily. Med lite extra service kommer man långt.

INFO-Bladet önskar tjejerna på Salong Vacker stort lycka till!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelSök sommarjobb på plats!
Nästa artikel5-årsjubileum för Olofströms innebandyturnering