Svenska Spel finns nu i butiken i Olofström.

Olofström
En av Sveriges bästa Direktenbutiker finns på Östra Storgatan i Olofström.

Det som startade med videouthyrning och godisförsäljning har av bara farten ökat med all annan service och försäljning som nu finns på marknaden.

Jerry och Karin utanför butiken i Olofström.

2015 Utnämndes de till årets Direktenbutik, med motivationen – ”Med stor målmedvetenhet, engagemang och ett brinnande intresse för försäljning har butiken uppvisat en fantastisk omsättningsökning på hela 33,7%.
Butiken är ombyggd enligt Direktens koncept. Butiken uppfyller de fem grundförutsättningarna, har aldrig missat en Direktenträff, är öppen för att testa nya idéer och ser framåt.”

Butikens motto har alltid varit: Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke. Det stämmer ganska på pricken eftersom att man satsat på att bli en välsorterad butik och att man i dag kan köpa dagstidning och en kopp fika till frukost, sallad och dricka till lunch samtidigt som du kan köpa lotter och lämna in en V75rad med hästar. Eftermiddagsfikan med ett chocklad, kanelbulle och kaffe intages även den hos Direkten.

I år blev det så även klart med att butiken säljer alla Svenska spels produkter. Det innebär att man även kan lämna stryktips, lotto, måltips och köpa triss mm.

Karin Nilsson som tillsammans med sin man Villy Nilsson, driver butiken ser fram emot en ökad kundkrets och tycker om att kunderna nu får ännu bättre service.

Paketservice för DHL och Schenker samt bussgods, biljetter för lokaltrafiken kassagirot för inlösen och att betalaräkningar är ytterligare tjänster.

Varje dag hanterar man hundratals paket och kunderna kan hämta paket alla dagar i veckan.

Förutom butiken i Olofström så driver de även butik i Bromölla och där har man ungefär samma utbud.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelSM-guld, SM-silver och SM-brons till BK Revansch
Nästa artikelFöreningar se hit!