Wittsjö golfklubbs banor anlades redan 1962 och har varit en mycket populär plats att spela golf på sen dess. Med natursköna omgivningar, sjöar och trevligt och gemytligt sällskap så kan det inte bli mycket bättre tänker man. Men golfklubben erbjuder dessutom en god lunchmeny på klubbens restaurang som ligger på samma gård och hit kan alla åka för att inta en god måltid, inte bara spelarna. Ovanpå allt detta, även en golf-shop där det mesta inom golf finns att köpa.

Denna klubb är välkänd inte bara lokalt utan det kommer även folk från b.l.a Danmark som vill spela i Vittsjö just p.g.a de fina skogarna och den gedigna miljön och många har sina stugor runtomkring.

På klubben så arbetar ca 15 stycken anställda under säsongen 1 April-1 November och det har dessutom startats upp en golfskola för de mindre knattarna (3-7 år) på måndagar och tisdagar mellan 17.00 och 18.00. Då är det dags för de små att få prova att spela golf och det är Lars Jagertun som håller i denna utbildning. Detta är för att få dit yngre spelare samt familjer eftersom detta i grund och botten är en familjeklubb som de vill bibehålla och bevara.

Givetvis så kan vuxna också få prova på att spela och det finns tillfälle att göra just detta den 25/4 klockan 18.30 och då bjuder även klubben på fika efteråt.

Lars berättar att tjusningen med att spela golf är många:

” Det är den enda sporten som både ger ett inre lugn samtidigt som det ger en enorm fokus. Man får bra med motion och frisk luft, dessutom är det ett riktigt balsam för själen. Har man dessutom väl spelat golf så är man fast. Det är en underbar sport och inte så komplicerad som många tror”

Lars berättar också att Wittsjö Golfklubb har 4 stycken ute på den svenska touren i Div 1 och de kommer att gå upp i serien nu när de spelar hemma. Detta är enormt positivt för klubben.

Han ser enormt ljust på framtiden, klubben har stabil ekonomi och mycket gäster och de förväntar sig ännu fler i framtiden.

Slutligen visar Lars upp deras välsorterade golfbutik som de också har på sin gård och visar bl.a upp deras rutiga byxor som de har till försäljning. Jag var givetvis tvungen att ställa frågan varför alla golfare bär rutiga byxor och som svar på detta fick jag att det inte finns någon egentlig anledning, det har bara blivit så att alla ska se lite likadana ut, kunna smälta samman. Sen är det ju så himla fräckt med.

Wittsjö Golfklubb hälsar Alla Välkomna!


Föregående artikelJC/Brothers i Hässleholm
Nästa artikelHässleholms Låssmed