Det andas verkligen lugn och harmoni när jag kommer in genom dörrarna till Wellness Corner. Jag visste faktiskt inte alls vad jag hade förväntat mig men nog inte att det skulle kännas så välkomnande och mysigt på ett träningsställe. Ann-Christin Fyhr visar mig runt i lokalerna som består av ett lite större träningsrum där gruppträningarna håller till. Den mindre träningslokalen med de olika maskinerna för träning och rehTony hänger i Redcord medan Ninni justerar honom, med Ann-Christin som står jämte.abilitering. Massagerummet som delas av Tony Pettersson och kollegan Ninni Norberg och till sist deras Well-Room, återhämtningsrummet som inhyser både infraröd bastu och massagestolarna där man kan sitta ner och syreandas. Just syreandningen har en väldigt hälsobringande effekt pga att kroppen tillgodogör sig syret och att man återhämtar sig snabbare efter träning.

Det har gått mer än 6 år sedan Ann-Christin och Tony sprang på varandra uppe i Sundsvall när ett stort gym hade invigning och fast det var från samma by kände de inte till varandra. Tony arbetade i Värnamo och Ann-Christin hade precis slutat som spachef på Ronneby Brunn. Men de började prata och kände att ett samarbete låg i tiden och startade WellnessCorner som i år har 5 års jubileum i september. Ninni som är leg. Kiropraktor och har arbetat i Stockholm i tio år kom in efter några år och är sen 2 år även hon delägare. De tre kompletterar varandra och hjälps ofta åt för att hjälpa kunderna på bästa sätt med sin hälsa, just med att de jobbar holistiskt med sitt helhetstänk. Ann-Kristin inriktar sig mycket på kost, näring och alternativmedicin, hon gör Estec bodyscanning och mäter på så sätt obalanser i kroppen.  Tony och Ninni möter man i behandlingsrummet och de hjälper båda också till med fysträningen. De märker en enorm ökning bara i januari med nya kunder och även gamla som har återkommit efter en tids uppehåll vilket de tycker är jätte roligt och sen en tid tillbaka har de öppnat en filial på Blekinge Healtharena i Karlskrona, där ett av Sveriges tre testcenter finns.

En nyhet som de lanserar är redcord, där de med hjälp av en hänganordning i taket triggar igång signalerna mellan hjärnan och musklerna. Den används såväl ovanför massage bänken för rehab och komplement till behandlingar. Men också som träningsanordning både för rehab och som träningspass för alla oavsett ålder. Med redcord stärker man upp och stabiliserar musklerna, koordinationen och balansen och många inom toppidrotten har det som komplement i sin träning. På centret har man introducerat cirkelträning 2-3 ggr/v och även en grupp för nyblivna mammor. I behandlingssyfte har man som mål att återställa smärtfria rörelsemönster, normalt muskelsamarbete och uppnå en bättre funktion. Vilket redan efter en behandling kan ge omedelbar smärtlindring vid akut eller kronisk smärta.

Text & bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelEn fantastisk upplevelse
Nästa artikelMitt nya hem i Afrika