Carina, Jeanette och Kerstin är alla exalterade över att få öppna i de nya lokalerna.Nillas garn har redan öppnat och finns också i Lilla Gallerian.Vinslöv
Nu är det snart dags att öppna för Lilla Gallerian i Vinslöv. Företagarna Jeanette, Carina, Paul och Anne är de fyra som står bakom idén till projektet som kommer växa sig stort. Alla är de exalterade över att hjälpa Vinslöv att bli mer självständigt och attraktivt för både folket i byn och runt omkring.

En glad Jeanette Junge hälsar mig välkommen in i sitt hus där vårt morgonmöte ska äga rum. Strax efter mig kommer Carina Svensson tillsammans med sin mamma Kerstin Börjlind.
– Jag började med min verksamhet för ca 1 ½ år sedan, berättar Jeanette. I mars det här året kom jag i kontakt med Carina angående att hyra lokaler så här i samma byggnad.
– Vi har alltid känt varandra och lekt tillsammans som barn, säger Carina.
De två fick kontakt med Paul och Anne som drev sina individuella företag, PHN-Teknik som håller på med LED-belysning och Winslovs Nail & art.
Björn Paulson som nyligen har flyttat sin verksamhet till Hässleholm, och därmed har tomma lokaler i anrika Paulsons Möbelhuset visste att Jeanette letade nya lokaler och hörde av sig till henne.
– När Björn ringde blev jag jätteglad, avslöjar Jeanette. Lokalerna är perfekta med stora skyltfönster och lättillgängliga för våra kunder. Dessutom finns det stora möjligheter att utöka med flera företag.
Totalt kommer Lilla Gallerian att bestå av en del med smycken och kosmetika, en del där LED-lampor och belysning säljs, en nagel- och vaxningssalong som även utför viss piercing och en garnaffär som redan har öppnat.
De fyra företagen kommer ha en totalyta på ca 200 kvm. Invigningen sker den 27 oktober och den 26 oktober kommer det vara en speciell VIP-kväll för bekanta, vänner och släktingar. Öppettider för Lilla Gallerian kommer vara 12:00-18:00 tisdag-fredag och 10:00-13:00 på lördagar, men på invigningen kommer det vara öppet till 15:00.
– Den här tiden som vi har planerat allt och flyttat har gått väldigt snabbt egentligen men jag önskar det kunde gå ännu snabbare eftersom jag längtar tills vi öppnar, berättar Jeanette.
De fyra företagen vill inspirera andra företag att anamma det här och flytta in i gallerian med dem. I dagsläget är huset på fyra våningar, så gott om utrymme finns det.
– Vi vill satsa på byn och bygga upp den till en starkare by, säger Jeanette. Fler ska känna att det finns potential här och vilja handla mer lokalt. Alla vi har pratat med hittills har bara varit positivt inställda till Lilla Gallerian och detta är inte bara folk från byn. Banken i byn har också hjälpt en hel del och man får alltid bra service och positivt bemötande där.
Alla tre på frukostmötet förstärker lokalt och lojalitet till alla de lokala företagen och vill satsa så lokalt som möjligt.
– Jag har inte varit och handlat någon annanstans än i Vinslöv det senaste året, berättar Jeanette. Vi har ju allt i Vinslöv, utom en skobutik.
Visst ska man stödja de lokala småföretagen och byn växer precis som Jeanette säger. I och med Lilla Gallerian så kan byn bli starkare och mer självständig och snart kanske folk från städerna föredrar att åka till Lilla Gallerian i Vinslöv.

Av: Veronika Brink

Föregående artikelEnergitips, rum för rum
Nästa artikelHässleholm förr i bild – Egen Facebooksida