Bromölla
Vill ni att framtiden ska vara ljus? Gör som Bromölla kommun och släck under Earth Hour lördagen den 29 mars.
Earth Hour startade 2007 i Sidney på initiativ av WWF, World Wide Fund for Nature, som är en oberoende och partipolitiskt obunden naturvårdsorganisation. Syftet är att uppmärksamma landets beslutsfattare om att ta klimatfrågan på allvar. Första året valde 2 miljoner innevånare i Sidney att släcka och 2000 företag gjorde likadant.

WWF gör utvärderingar av antalet deltagare i efterhand genom olika kanaler och undersökningsinstitut. Varje insatts räknas och är till stor hjälp och alla kan medverka och hjälpa till att göra skillnad. Skolor, privatpersoner, företag, kyrkor och städer deltar. Det finns inga bestämmelser kring hur mycket som ska släckas.

I städer och kommuner är det vanligast att man släcker ner ikonbyggnader som alla ser. Som privatperson kan man släcka så att grannarna runt om ser att man deltar. Bromölla kommun kommer att släcka ner all gatubelysning i de centrala delarna av kommunen, vilket rör sig om ca 3000 lampor. Detta gör man som en uppmaning till andra att delta i Earth Hour och att värna om vårt klimat.
– Vi gör inte det för att spara pengar utan mer som en symbolhandling. Det kostar oss mer att starta upp alla lampor igen, säger Krister Björk, kommuntekniker i Bromölla.

INFO-Bladet kommer att delta i Earth Hour och uppmanar er läsare att göra detsamma.

Text: Sarah Petersson
Bild: World Wide Fund for Nature

Föregående artikelHus & Hem
Nästa artikelAllt inom golv och kakel, vi hjälper dig att välja