Valje
Ronny Nilsson har jobbat som golvläggare i 55 år, 1973 startade han företaget GolvTeam AB. År 2000 tog Ronnys son Jonas Nilsson över företaget och bytte namn till Jonas GolvTeam i Valje.
När Ronny startade Golvteam öppnade han en butik i centrala Sölvesborg men 1982 köpte han lokalerna där Mias Färg och K-Service nu ligger. Där hade han butik fram till 2000. När Jonas tog över företaget sålde de lokalerna till K-Service. Sen dess har de inte haft någon butik utan endast varit ute och lagt golv.

Jonas började jobba heltid hos sin pappa 1988. När det sen var dags för honom att ta över fick han hjälp med starta eget bidrag av Nyföretagarcentrum i Bromölla. Trots att Jonas tog över företagaet så har Ronny ändå jobbat kvar fram tills nu när han fyllde 70 år och tycker att det är dags att gå i pension.

Jonas GolvTeam erbjuder inläggning av plastmattor och laminat, trägolv, våtrumsmattor, kakel och klinker.
– Vi har över 70 års erfarenhet av golvjobb vilket gör att vi kan hjälpa till med det mesta, säger Ronny och Jonas.

Jonas har licens genom GVK. Det är en stiftelse som består av organisationer och företag som arbetar för att komma tillrätta med vattenskador i svenska våt-utrymmen. Alla arbeten som utförs i våtutrymmen anmäls till GVK vilket ger kunden en trygghet.

Jonas och Ronny har bland annat lagt ett fiskbensmönstrat golv, vilket är väldigt ovanligt. Tittar man tillbaka på 50-talet så var det många som hade sådant golv.
– Man måste vara väldigt noga när man lägger ett sådant golv, man måste börja rätt och hålla koll på hur golvet kommer att se ut i ljuset, berättar Ronny.

Ett sådant golv spikas med två spik på varje bit och slipas när golvet är lagt. Innan golvet läggs behandlas varje bit av golvet.

INFO-Bladet önskar Jonas fortsatt lycka till med företaget och önskar Ronny en härlig pension.

Text & Bill: Josefin Andersson

Föregående artikelVärlden släcker för klimatet
Nästa artikelDe tar racing till en ny nivå