Håret ska ha en rufsig, nyvaken stil.Magentaögon ihop med fushialäppar är något att rekommendera i vår.Precis som att kläderna ändras efter vädret gör även frisyrerna och sminket det. Vårens frisyrer är väldigt inspirerade av havet och den våta, slickade looken är något man kan räkna med i år också.
Hår
Håret ska ha en rufsig, nyvaken stil och på festen är den slickade looken perfekt. För att göra det extra piffigt så gör du bara håret uppe på huvudet slickat och låter håret som hänger vara som det är. På stan är den slickade frisyren i en tajt knut populärt, så högt på huvudet som möjligt.  Man kan sammanfatta det hela med att håret i vår ska vara så enkelt som möjligt.
Smink
Det ska vara en rå, enkel look och ha ”nude” i baktanken, neutral hudfärg och gärna ett rött läppstift till. Om man vill ha lite mer neutrala läppar är stora, markerade ögonbryn ett av vårens stekheta tips.
Ett enkelt råd till vårens trender är eyeliner. Tjock eyeliner, tunn eyeliner, utsmetad eyeliner, vilken som passar bra! Att applicera eyelinern under ögat är också en av trenderna vi kommer få se den kommande säsongen. Färgglada detaljer till allt från magentaögon till fushialäppar bryter av den enkla sminkningen.
Mycket mascara vill vissa designers se i vår, gärna med ett slarvigt utförande så fransarna inte är exakt symmetriska. Man ska få känslan av att sminket sattes på i sista minuten i bilen innan man körde till jobbet eller sprang till bussen.
Läppstiftet ska heller inte vara jämnt utan lite stressigt applicerat, självklart inte utanför läppens linje. Det matta läppstiftet är ett måste att ha med i väskan.
Mörka ”smokey” ögon passar till den nakna, enkla looken som resten av ansiktet är sminkat i. Men överlag är den enkla, naturliga skönheten det som strålar mest i vår.

Text: Veronika Brink

Föregående artikelVad finns i lösgodiset?
Nästa artikelPirkko har seglat på de stora haven