Rolf Rebmark från Ronneby har under 40 år lidit av psoriasis, vilket har gjort att han har fått använda kortisonsalvor på kroppen och i huvudbotten för att kunna leva ett drägligt liv. Men med sår som ibland blossar upp har det ändå gjort att han har känt sig hämmad, allra helst under ungdomsåren.

Med en bakgrund som leverantör av sjukhusutrusning kom han i kontakt med Fjärran Östern och Kina och var en av de första som importerade Ir-bastun i Sverige. Och han var en av de som levererade bastun till Kicki Danielsson inför filminspelningen ”Du är vad du äter ”med Anna Skipper för några år sedan. Att importera stora Infraröda bastur var en ganska omfattande procedur och efter ett tag avvecklade Rolf sina företag och gick i pension. Så för ett år sedan återupptog han kontakten med Kina och undrade om inte de visste något som kunde lindra hans psoriasis. Det var så mirakelduschen kom i hans hand.

Efter några veckors användning märkte han en dag att hans besvär var obefintliga och ytterligare några veckor senare var psoriasisen borta och han använde inte längre några kortisonsalvor. Såklart blev han fundersam först om det verkligen kunde vara duschens förtjänst men kunde inte härleda det till något annat. Kosten var oförändrad och inget annat hade han använt eller förändrat i sitt dagliga liv mer än användandet av duschen.

Vad är det då för märkvärdigt med duschhandtaget? Jo, med Geraniumkulor i handtaget som har 4 olika mineraler inkapslade med bio-keramiska bollar, filtreras vattnet med negativa Joner som ger ett antibakteriellt vatten, absorberar tungmetaller och gör vattnet basiskt. Likaså renar det kraftigt ifrån klor som är ett gift som man bör andas in så lite som möjligt av. Bara i Sverige lider ca 300 tusen människor av psoriasis och ca 25% av det Svenska folket av Atopisk Dermatit – kloreksem.

Rolf RebmarkDet speciella duschhandtagetProdukten görs i Kina och dess hälsobringande effekter upptäcktes redan 1578 då det i vissa byar framkom att folk var mycket friskare och levde längre än på andra ställen. Man märkte att de använde sig av sk. Medical Stone som förekommer i bildandet av marken.

Rolf forskade runt lite och har varit kontakt med flera läkare och har Gina Topan, läkare inom Dermatologi i Helsingborg bakom sig. Därför tycker han det är på tiden att informera andra med problem att det kanske finns hjälp att få även för dem. Så han startade än en gång företag och har nu exklusiviteten i Skandinavien på den här produkten. Han skulle egentligen kunna ta det lugnt och spela golf hela dagarna men någonstans så har han ändå drivkraften inom sig att utföra något bra. Vilat har han gjort tillräckligt tycker han utan det viktigaste är att kunna hjälpa andra att kanske slippa krämer och salvor framöver.

Blir du nyfiken så titta in på Rolfs hemsida www.bestbalance.se.

Text och bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelFamiljen Nöje!
Nästa artikelAtt stanna eller dra