Historien börjar 1957 då dansbandslegenden Ulrik Witte startar bandet Ulrik Wittmans Kvintett som spelar land och rike runt. Men intresset för att driva egna nöjespalats blev snart större, orkestern som hade 7 medlemmar upplöstes. Vad ska vi sex som är kvar heta undrade dom? Jo, Wizex svarade sångerskan Git Elving och en ny orkester hade fötts och namnet lever kvar än idag och är ett av Sveriges mest kända dansband.
Ulriks intresse för att ha egna ställen tog fart på allvar i början av 60 talet då Eringsboda Brunn i Blekinge köptes. Under åren som följde så köpte familjen upp Silverdalen, Vägasked, Jägersbo, Tingvalla & Björksäter. Det enda stället som finns kvar i familjen ägo är Björksäter i Hässleholm som köptes 1979, det är där som vi hittar ”Familjen Nöje”!

Mamma Ann-Charlotte Witte är dotter till Ulrik och Inga-Britt som ”föddes på en dansbana” -63 och driver Björksäter tillsammans med sambon Timo Kantomäki. När Ann-Charlotte var en liten flicka så fick hon tillsammans med sina syskon gå och lägga sig tidigt för att gå upp senaste på kvällen för att ge blommor åt alla kända artister som uppträdde på familjens ställen! Hon har gett blommor till allt från ABBA till Svenne & Lotta och artister som var stora i slutet på 60-talet och i början av 70-talet. I mitten på 80-talet var familjeföretaget ett av Nordens största nöjesbolag med tusentals besökare varje helg. 1983 tog Ann-Charlotte över driften på Björksäter och har efter konstens alla regler lyckats locka tusentals gäster om året från hela södra Sverige. På 90-talet drevs Jägersbo och Björksäter till nya rekordår. Ann-Charlotte driver fortfarande Björksäter med samma energi och glädje och där utmaningen är att boka dagens och kommande artister för att locka ännu mer gäster till Björksäter. Ann-Charlottes nya satsning på en äldre publik har slagit väl ut, dansbandskvällar och företagsfester är idag de stora ”publikmagneterna”. Nytt publikrekord för Julshowerna slogs 2011, då med Glenn Wish på scen. Lite mer än 40 år senare är Ann-Charlotte en av södra Sveriges kändaste nöjesprofiler.

Pappa Timo Kantomäki är väl för de flesta känd som DJ Timo. Hans DJ-karriär startade 1978/79, första riktiga giget var på Silverdalen i Älmhult Valborgsmässoafton -79 och ca 5000 gäster! GästDJ den kvällen var Ricky Bruch. Ca 4500 spelningar senare har han varit på runt 600 olika nattklubbar och events i Norden och utomlands. På 80-talet spelade han ihop med den tidens största artister och DJs. 1989 tog Timo till ett nytt grepp, han började spela in låtar med DJ-kollegan Mitch. De lyckades signa ett kontrakt med Peter (Idol-juryn) Swartling och sålde tusentals plattor. Sen dess han det kommit ett flertal låtar som ha fått höga placeringar på hitlistorna, Partyline är den som funkat bäst. DJ Timo Diablo, som han nuförtiden heter, har absolut inga planer på att lägga av som DJ!, 2012 ökar han farten igen med nya låtar som han gör tillsammans med sonen Emil Witte!
– Helt fantastiskt att få jobba med sin son 33 år efter att man började som DJ, ett bra och kreativt sätt att hålla sig på toppnivå.

Sonen Emil Witte föddes också in i nöjesbranschen i slutet på 80-talet. Han visade tidigt intresse för allt som hade med ljud och ljus att göra. Sedermera fick han ta hand om ljusdesignen på nattklubbskvällar och på olika shower. Han designade och uppgraderade det moderna ljuset som finns på Björksäter idag. Emil jobbar som grafiker på heltid och gör även all grafisk design till Björksäters hemsidor, företagsutskick, annonser och affischer. Hans blick och kännedom om nöjesvärlden ger Björksäter ett bra försprång till andra nöjesställen vad det gäller ett modernt grafiskt utseende. Musiken är en stor del av Emils liv idag, han producerar egna Houselåtar under namnet Emil Wirello som sprids till stora delar av världen via två kontrakt på PR Records/Sweden och House Visions/Austria. Emil gör remixer och dansantare versioner till större artister som ligger på listorna. Flera av de klättrar just nu på ett antal spellistor i Norden. Då och då spelar Emil som DJ på större klubbar och events. Tillsammans med Pappa Timo så planeras det flera skivsläpp 2012! Som webdesigner så är han inblandad i syster Felicias blogg!!

Dottern Felicia Witte föddes precis som mamma och brodern in i nöjessvängen i mitten på 90-talet. Hon upptäckte tidigt att man kunde ta betalt för saker som folk ville se! Vid en semester utomlands så fiskade ett par pojkar upp en död bläckfisk på en strand. Folk skyndade till för att titta på den. Felicia gick tillbaka till sin solstol och sa
– Varför tar pojkarna inte betalt av folk om de vill se vad de jobbat med för att ta upp ur havet? Livet som arrangörsdotter blir lite speciellt, man ser, träffar och pratar med artister, ser de på nära håll, vilket är spännande. Även musiken, showandet och nöjet har spelat roll i Felicias liv, sommaren -05 vann hon tillsammans med kompisen Linnea Hässleholmsfestivalens Talangjakt, sång i Hesslekören m.m. Felicia jobbar på Björksäter när det körs olika tillställningar, antingen i köksregionen eller ute i salongerna. Hennes råd, tips och kunskap till mamma och pappa vad det gäller events och uppträden för en yngre publik är bra och viktigt för Björksäters nya gäster. Felicias intresse för klubbmusik och kläder har gett henne mycket besökare på hennes nystartade blogg www.feliciawitte.se där skriver hon om kläder, musik, vardagsliv och annat.

Ann-Charlotte och Timo ser att cirkeln sluts, från tidigt 60-tal och dess artister till dagens hypade nöjesvärld med Facebook, hemsidor, sms-utskick, musik, shower och artister. Det har dansats på Björksäter sen 1908 och Nöjes-familjen Ann-Charlotte, Timo, Emil & Felicia fortsätter med sina idéer om hur man ska underhålla folk på olika sätt, i olika medier, för olika gäster, i alla åldrar..

Familjen Witte Timo och  Ann-Charlotte Witte sonen Emil Dottern Felicia

Föregående artikelVill erbjuda privatperson snabb och bra service inom all VVS
Nästa artikelVar det Mirakelduschen som gjorde Rolf frisk?