Kristianstad
I huset som idag är Östermalms tandvård har det funnits tandläkare sedan 1960-talet. Idag driver David Stachowicz Östermalms tandvård och Caroline Hedenström och Lina Johansson jobbar med honom på kliniken med stora, vita leenden.

– Jag har varit här sedan 2009, berättar David. Lina har varit här längre, i ungefär 6,5 år och Caroline har varit här i drygt ett år. Tidigare jobbade jag på Tandvårdshuset i Hässleholm med Caroline.Caroline, Lina och David hälsar alla hjärtligt välkomna till Östemalms tandvård.
Östermalms tandvård erbjuder all sorts tandvård och har inriktning på estetisk tandvård. Det är också mycket förebyggande tandvård som utförs i lokalerna. David är utbildad tandläkare, Lina tandsköterska och Caroline tandhygienist.
– Vi har fått väldigt positiv respons från våra patienter om kvaliteten på våra produkter och att vi gör ett bra arbete, berättar David. Det viktigaste för oss är en frisk patient, därför stressar vi inte våra patienter, utan tar den tiden som det tar med varje person. Ett tandläkarbesök brukar inte vara uppskattat i vanliga fall och många lider av rädsla eller tandläkarskräck. Lina är utomordentlig på att hjälpa tandläkarrädda patienter.
Vad är det bästa med yrket?
– Det bästa med yrket är att hjälpa människor på så många olika sätt, menar David. Det är alltid en personlig utmaning och att jobba i ett team för att få patienterna friska är jättekul.
– Det är ett väldigt varierande jobb och väldigt roligt att få hjälpa människor, säger Lina. Att vända någons rädsla till något positivt är en av de bästa stunderna med yrket. Patientkontakten är viktig och man ser snabbt resultat.
Man får fort personlig kontakt med personalen på Östermalms tandvård, och vad som först kan kännas som ett obehagligt tandläkarbesök, förvandlas snabbt till en trivsam visit hos David, Lina och Caroline.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelFå liv i trädgården
Nästa artikelValborg på Briggen Hanö