Lisa Larsson & Maria Johnsson
Lisa Larsson & Maria Johnsson

Nu är det åter dags att slå upp portarna för Prova På Dagen 2011, en alternativ mässa som drivs av Hälsoevents I Kristianstad.

Hälsoevents startade i somras av systrarna Maria Johnsson och Lisa Larsson. Tanken har funnits länge men det tog ett tag innan idén var färdigutvecklad.

– Vi ville skapa ett företag inom hälsa där vi arrangerar evenemang samt att vi även arbetar som vara konsulter till andra, säger Lisa

Maria håller med och tillägger att vi vill ge människor som kommer lite längre ifrån en möjlighet att sprida sig ner till Skåne. Det vi kan erbjuda är att hitta lokal, ta emot bokningar med mera. De skickar oss information och sedan gör vi jobbet, helt enkelt.

Prova På Dagen är just ett sådant evenemang, denna mässa arrangeras för fjärde året i rad och den blir större och större. Intresset för alternativ hälsa på ett annat sätt än vår ordinarie sjukvård är stort menar de båda systrarna. Här kan vem som helst komma och se, prova, känna, lukta, höra om olika terapier och produkter. Du som vill kan också gå på storseans för att se hur ett medium arbetar och kanske kan du få ett budskap som är riktat till bara dig.

Hälsa är ett litet ord men kan ha så stor innebörd. Allt som får oss att må bra är egentligen hälsa så som sång och musik likaväl som en behandling eller kosttillskott.

– De flesta vet ju att motion är bra men hälsa är så mycket mera och det vill vi visa och förhoppningsvis kunna sprida till andra, säger Lisa Vi har alla olika behov och det är viktigt att varje individ hittar sin nisch annars kan vi inte vara glada, smärtfria eller lyckliga. Vad som är rätt för den ene passar inte den andre och tvärtom.

Därför är det otrolig kul att göra en mässa där alla kan hitta något som tilltalar. Vi arbetar själv i branschen och har hört många människors historia så vi känner att det vi gör är rätt för oss. Maria är från början undersköterska men har hela tiden känt ett stort intresse för det mediala och arbetar idag som Reikiterapeut och kursledare. halsoevent-2

Detsamma gäller för Lisa som arbetar med kinesisk medicin och akupressur. Hon arbetar som helhetsterapeut där allt runt omkring dig spelar roll. – Men vi har båda ett holistiskt tänkande. Det är viktigt att se till hela individen och inte bara ett symtom, menar Maria.

Som sagt så är nu Hälsoevents igång så missa inte deras nästa mässa i april.

halsoevent-3

Föregående artikelHej! Det är jag som är Sigurd Håkansson, allmänt kallad SIGGE.
Nästa artikelVälkomna på Hälsomässa i Karlshamn!