Sölvesborg
Affären är mer än välfylld med kläder, prylar, möbler och elektronik. Cov-19 krisen har gjort att många stannar hemma och det gör att fynden blir fler.

Affären är välfylld med flera fynd, även med kläder som aldrig har använts 

”Det är aldrig så många inne i affären samtidigt”, berättar Margot Munding, som är butikschef. ”Vi har kösystem enligt anvisningar till kassan, handsprit och sedan har vi försäljning ute. Det viktigt för den som handlar här att man följer de rekommendationer som finns från Folkhälsomyndigheten.
Samtidigt upplever vi att vår uppgift är minst lika viktig idag när många är permitterade och håller i börsen. Det finns fantastiska klipp att göra. Vi får ju in kläder som inte ens använts. Dessutom går överskottet till biståndsändamål och de kläder vi inte kan sälja packas och skickas till tredje världen”.
Det märks att de som jobbar på Norrebodens sekond hand verkligen är noga med att affären skall vara ren, välfylld och gemytlig. Även om försäljningen gått ner med 60 % hoppas Margot att de skall kunna överleva.
”Vi har också en social funktion, då du kan handla något litet, köpa en blus, barnkläder eller någon pryl, till en blygsam kostnad.”
Margots råd till den som är försiktig men ändå vill komma och handla är att komma en timme efter att affären öppnat, håll avståndet och sprita händerna.

Norreboden Sekondhand
i Sölvesborg
Föregående artikelFöretagsidén som föddes i Afrika!
Nästa artikelStadsbilen som elektrifierar vardagen