web-Bild3-cmyk  web-Bild4-cmykweb-Bild2-cmykDen 9/8 kommer To/Ny IF att fira sina 80 år med festligheter på Åsvalla, som vår idrottsplats numera heter efter en namntävling för ca 10 år sedan. Det var Per-Anders Malmberg som kom med det vinnande namnförslaget.

Feweb-Bild1-cmykstligheterna börja på eftermiddagen med fotbollsmatcher mella spelare från dom senaste årtiondena, totalt 4 lag, och vi hoppas på god anslutning av många ”slocknade stjärnor”.  På kvällen blir det först mingel, sedan en god middag och avslutas med dans till Catch orkester.

Givetvis är föreningens hedersmedlemmar och grannklubbarna inbjudan och även f.d tränare och lagledare. En av hedersmedlemmarna är Ove Persson, 95. Han har varit medlem i föreningen sedan starten 1934, och han var också med i den första matchen som Tosteberga IF spelade. Han hjälper  fortfarande till med såväl att säja lotter på Bilbingot som att dela ut Bingolotter varje vecka, det kan man kalla trotjänare.

Nuvarande namn med tillägget Nymölla tillkom i börja av 1960-talet efter önskemål från Nymölla AB, nuvarande Stora Enso. Nymölla AB var på den tiden vår största sponsor. Föreningens verksamhet är idag ett A- och ett B-lag, då det för närvarande tyvärr inte finns underlag för pojk- eller flicklag i Tosteberga och Nymölla.

Grundplåtar i vår ekonomi är Bilbingot, sponsorer, små såväl som stora, granförsäljningen vid Maxi samt kommunala och statliga bidrag. Detta behöver vi för att vi skall kunna bibehålla klassen på vår anläggning.  Kom ner och titta en kväll när planen är nyklippt, solen skiner och det är dags för match – bättre plan hittar ni inte, inte ens i allsvenskan, enligt många gästande lag.

Givetvis är även supporters och andra välkomna den 9/8, gå in på vår hemsida så hittar ni vart evenemanget är och när ni skall anmäla, samt priset för detta.

Trevlig sommar och välkomna den 9/8 till Åsvalla.

Tosteberga/Nymölla IF

Föregående artikelBåtturer med ”Klacken” på Ivösjön i sommar
Nästa artikelSilladagen lockade många besökare