Om lite drygt fyra veckor slår portarna till Nebbebodagården upp.

Med ett nyrenoverat kök och resten av huset uppfräschat men bevarat i den gamla stilen står Ivan Todorov redo för att bjuda in till julbord. Den första advent ska det vara klart för att ta emot gäster. Huset ska vara stämningsfullt och det ska dofta av julmat.

Ivan som nu har sin pizzeria på järnvägsgatan kommer även i fortsättningen att sälja sina pizzor härifrån. Han kommer däremot att flytta över lunchbuffén till Nebbebodagården men även ordna olika former av events här. Det finns tankar på bröllop och kalas men också ölkvällar och mycket annat. På övervåningen i huset finns det lokaler som kan erbjuda företag, och andra som vill, möjlighet till konferens. För även om huset är i gammal stil finns här både elektricitet till dagens datorer och svarta tavlan för den som kan behöva en sådan.

På ena sidan av övervåningen huserar alltså konferenslokaler. På andra sidan har Hembygdsföreningen ett rum där man kan beskåda gamla ting från svunna tider. Bland annat finns här saker från Lilla Holje Herrgård som revs 1914. Ivan själv är väldigt mån om att bevara det kulturella och kommer att få möjlighet att vid vissa tillfällen kunna visa vad som finns bakom Hembygdsföreningens dörrar.

Verksamheten är inte begränsad att vara inomhus. Man kommer att kunna utnyttja parken och scenen som finns nedanför slänten. På önskelistan står parkyror, festivaler och andra saker som kan innehålla sång och musik.

Utanför fönstret finns en örtträdgård och för den som vill hitta på något efter maten finns närhet till bowling, bangolf och museum. Mitt över vägen finns också övernattningsmöjligheter då där ligger ett vandrarhem. Enligt Ivan har de växtvärk i lokalerna vid järnvägsgatan och han är nöjd med arrenderandet av Nebbeboda. Här har han möjlighet att växa och göra de saker som han drömmer om.

nebbeboda

Text och bild Paulina Bengtsson

Föregående artikelMilla tipsar
Nästa artikelHelens Zoo öppnar helt nytt