helens-zooHelen Schön ägare till Bromöllas djurbutik, Helens Zoo på Industrigatan flyttar inom kort sin verksamhet tvärs över gamla E:22.

Det är en nyproducerad lokal som står kla… nåja snart klart. Det arbetas ända in i det sista och dagen vi besöker Helen så pågår montering av värmesystem och målning. En väg håller också på att byggas och som pricken över i kommer planen framför butiken att fixas till. Det är bråda dagar men verkligen roligt att få nya lokaler säger Helen. – Nya tjänster för dina husdjur som kommer att finnas är trimmning, klippning, kloklippning och hundmassage. Här har Helen anställt två tjejer som ska ta hand om dessa tjänster.

Felicia Bleckert, 19 år, som studerat vid natubruksgymnasiet i Bräkne Hobyy med inriktning hundar och sällskapsdjur kommer att sköta pälstrimmning av alla pälsdjur som behöver det, även enklare klippning av häst.

Felicias stora intresse är hästar och hundar hon har själv en dansk svensk gårdshun och en ponny samt ett svenskt halvblod.

Emelie Johnsson, 21 år, som är diplomerad hundmassör och kommer att erbjuda hundmassage.

Varför ska man massera hundar?

– Massage ska ses som ett komplement till den traditionella veterinärvården, och med dagens levnadssätt som våra hundar har kan man behöva öka musklernas näringsupptag, stimulera immunförsvaret och det ger även en lugnande effekt på hunden.

Här följer flera anledningar till varför man ska ge sin hund massage.

– Stress – Hältor av olika slag

– Stelhet/ledvärk

– Förebyggande friskvård – Ensidig eller hård träning – Artros – Svullnader – Mag- / tarm-problem – Njutning – Spänningar – Rädsla – Nervositet

Vi kommer även att ha dropin tvätt för din hund. Där du själv badar hunden, där finns handduk och schampo, självklart finns det fön. Vad skönt att få en ren hund och ändå inte behöver tvätta hela duschen hemma. – Vi utökar med några fler akvarier även några saltvatten, ja hela sortimentet kommer att utökas. Till våren kommer vi även att anlägga dammar och ha dammfiskförsäljning. Så vi ser fram emot ny lokal med massor av djurägare som kan få service hos oss.

Lycka till önskar vi på INFO-Bladet

Text och bild Patrik Lundin

Föregående artikelToddez tar över Nebbebodagården
Nästa artikelSveriges godaste kaffe??