Bild1_cmyk Bild2_cmykBromölla
Tip Generations från Kristianstad delar med sig av sina kunskaper i Branthallen.

Tip Generations Kristianstad är en förening som driver träningar i parkour. Det som idag kallas för det ”coola” sättet att ta sig fram på.
De tre personerna Jens Mikael Hoel, Behnam Sehati och Omer Redzovic som var instruktörer under eftermiddagen visade med stor glädje det de kan som var enkelt nog för en 10-åring att lära sig.

Det var bra eftersom det var den målgruppen som befann sig i Branthallen när de anlände. Behnam var huvudinstruktören och höll i uppvärmningen, visade olika steg och sätt att ta sig över höga föremål på, nedvarv och till sist stretching. Till sin hjälp fick han Jens som i vanliga fall har hand om administrationen och Omer som extrahjälp eftersom det var flera ställen där man kunde testa att hoppa över.

Det kom drygt 20 barn som hade höga förväntningar och ett stort leende med sig och de gick hem med ett lika stort leende, svett och nya kunskaper. Tip Generations var mycket nöjda med den prestationen som barnen visade sig ha och hade därför minst lika kul som dem.

Har ni en lokal ni tränar i eller ni kör detta utomhus, lite mer åt ”freestyle” hållet?
– Ja, vi tränar i en lokal som är ungefär hälften så stor som denna, svarade Jens Mikael Hoel. Sen brukar vi köra utomhus ibland med den äldre gruppen där de får ta sig från en plats till en annan som vi bestämmer och ja, då snabbast möjligast.

Text & Bild: Diosmar Jardinez Cuervo

Föregående artikelMusikklasserna bjuder på ljuv musik inför Lucia
Nästa artikelEn äkta järnhandel i Jämshög