DSC_0024_cmykJämshög
För snart två år sedan tog Peter Winberg över Jämshögs Järnhandel tillsammans med sonen Victor Winberg, och de har aldrig ångrat beslutet. Den gamla järnhandeln har fått sig ett ansiktslyft, men kommer ändå fortsätta att drivas som en riktig järnhandel.

Peter och Victor renoverade och utökade butiksytan när de tog över, men vill ändå behålla känslan av att komma in i en genuin och unik järnhandel. De bor själva bara några hundra meter bort, och har varit trogna kunder i butiken innan de själva tog vid.

– Man kan hitta det mesta hos oss, berättar Victor. Vi försöker tillhandahålla ett brett lager med såväl husgeråd och trädgårdsredskap som verktyg och skruv. Om man inte hittar vad man söker på vår första våning kan det finnas en trappa upp där vi numera öppnat upp för våra kunder.

Nya ytor ger bredare sortiment
Peter och Victor har renoverat vinden för att få plats med ännu fler produkter till sina kunder. Inför jul utökas också sortimentet med husgeråd och köksmaskiner. Är det ändå så att det är någonting man inte hittar, så beställer de hem vad man behöver. Nyligen har de också investerat i en hydraulslangpress och siktar på att erbjuda ett bättre sortiment för lantbrukarna i området.

– Vi planerar också att ta in bland annat hästskor, stängseltillbehör, isolatorer och diverse oljor som såväl lantbrukare som företagare och privatpersoner har behov av, säger Victor.
I butiken jobbar också Johan Sundmar och Valle Wantzin, samt lillasyster Julia Vinberg som hjälper till i butiken på helgerna. Jämshögs Järnhandel är den familjära butiken med det stora sortimentet, och här kan man garanterat hitta vad man söker, om det så är en god kopp kaffe!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelTip Generations kom till Bromölla
Nästa artikel40 deltagare på NyföretagarCentrums Starta Eget-kurs