Sven, Sollan, Paul, Jörgen, Per och Lisbeth som är några på Sverigetaxi Bromölla.Bromölla
Taxi Bromölla AB gick in i den rikstäckande kedjan Sverigetaxi 2007, för att kunna ge bättre service på ett större område och bli starkare i regionen. Taxi Bromölla AB lever annars vidare och har gjort det i flera årtionden.

Bilar och bussar kör som vanligt när ni behöver åka. Det är samma chaufförer som innan kört i Bromölla under många år. Växeln i Bromölla har flyttats till Kristianstad där de nu har en gemensam växel med Sverigetaxi Kristianstad, som man når dygnet runt. Växeln förmedlar uppdrag åt taxibilarna i Bromölla och Kristianstad. Detta gör att kunden får sin taxi snabbt och på ett miljövänligt sätt eftersom det är den närmaste taxin som får uppdraget.
– Vi kör som vanligt privatpersoner, skolor och företag. Vi utökar med fler taxibilar nu för att kunna ta emot fler kunder, berättar Sollan på Sverigetaxi Bromölla.
Bussarna kör också sjuk- och färdtjänst på uppdrag åt Skånetrafiken.
Sverigetaxi Bromölla har fortfarande samma nummer och håller till i samma lokaler. Eftersom de har blivit större under Sverigetaxi får fler hjälp snabbare med den gemensamma beställningscentralen i Kristianstad.
– Vi har bara blivit större och starkare än någonsin genom att ha ingått i Sverigetaxi, säger Jörgen på Sverigetaxi Bromölla. Att vi har utökat med fler bilar gör också att vi har fått mer att göra i våra områden Bromölla och Kristianstad.
– Det är lättare att få taxi nu eftersom vi är så många som kan åka ut, förklarar Jörgen. Vi beklagar om servicen har upplevts som dålig, men nu är vi bättre bemannade.
Sverigetaxi Bromölla är fortfarande aktiva och har absolut inga planer på att lägga ner. Att de kör under Sverigetaxi flagg tycker alla på bolaget bara är bra. Målet är fortfarande att kunna ge bra service till alla kunder i Bromölla.

Föregående artikelLions Forskningsfond Skåne
Nästa artikelTre Trotjänare Tackar