Allt har en början. För Sebastian Persson började allt för ett och ett halvt år sedan när han tog steget från att vara anställd till att starta ett eget företag. Branschen är densamma, med sitt företag Kyltjänst erbjuder Sebastian bland annat försäljning och service av värmepumpar. Att starta eget är ett val han allt annat än ångrar, speciellt nu när han också har inriktat företaget mot lastbilar.

Hur kom lastbilar in i bilden?

– Jag letade efter att göra något unikt, svarar Sebastian. Och inom Kristianstadområdet fanns det ingen som servade kylaggregat till lastbilar. Närmaste verkstad låg i Växjö eller Malmö.

Genom att påbörja ett samarbete med Thermo King kan Kyltjänst nu erbjuda tjänsten att serva alla lastbilars kylaggregat i närområdet.

I och med detta flyttade Sebastian sin verksamhet från sitt hem till en större lokal på Industrigatan i Kristianstad. Här finns det plats för att ta in en lastbil för kylservice, även om mycket av servicen fortfarande sker ute hos kunder. Servicebilarna hos Kyltjänst är fullt utrustade för att klara alla sorters jobb. Utöver Sebastian själv har han en anställd till som jobbar med service och installation av värmepumpar.

Att installera värmepumpar har varit populärt under många år och försäljningen ökar varje år. Många som installerade värmepumpar för något år sedan är nu i behov av service. Servicen krävs för att man ska kunna uppnå maximal energibesparingseffekt.

– Det lönar sig att både installera en värmepump, samt att göra regelbunden service på den man har, säger Sebastian. Och då är det oss på Kyltjänst man ska vända sig till!

Text & bild: Elin Troedsson

Sebastian på Kyltjänst.

Föregående artikelRekordkalla vintrar i Sveriges Historia
Nästa artikelBeautiful Spirit- inre och yttre skönhet i Arkelstorp