Fredrik, Peter och Claes trivs med att arbeta tillsammans och rekonditioneringen gör att bilarna ser nästa nya ut.Peters hobby är sedan 2008 även hans arbete.Allt började som en hobbyverksamhet för Peter Arvidsson. Det stora intresset var inte att skruva med bilar, intresset var att polera och snygga till bilarna. Hobbyn växte och idag finns PA Recond inhyrd i Preem Rondellens ”gör det självhall”, och har två stycken anställda till sin hjälp.
Anonymiteten av företaget beror på att Peter sedan ett och ett halvt år sedan hyr in sitt företag hos Preem, beläget vid rondellen intill Centralsjukhuset. Där får man inte marknadsföra sig med skyltar osv, men kunderna hittar till Peter och hans medarbetare ändå.
– Nöjda kunder sprider sig, och vi utför rekond åt både större företag, bilfirmor och framförallt privatpersoner, säger Claes Zentio som jobbat på PA Recond under det ett och ett halva året som företaget funnits på Preem.
Clase är den som fräschar upp bilarna invändigt, och utöver honom finns även Fredrik Pålsson till hjälp. Fredrik har en bakgrund inom rekond sedan barnsben och är duktig på allt inom rekonditionering och polering.
– Det kommer även mycket kunder genom att Diamondbrite skickar ut erbjudande till alla som köper nya bilar, säger Peter och visar brevet som når den nya bilägaren.
Det var i april i år som Peter anslöt sitt företag till Diamondbrite. Ett i grunden svenskt rekondföretag som senare såldes till England. Genom Diamondbrite så har han ett geografiskt område som sträcker sig från Kristianstad och in i Blekinge som sitt distrikt.
– Jag upplever det positivt att ha anslutit mig till Diamondbrite, kundstocken har ökat genom vårt samarbete. Och positivt är också att alla Diamondbrite kunderna har fri lånebil när vi rekonditionerar deras bil, berättar Peter.
Alla är välkomna att besöka PA Recond, där man alltid lämnar garanti på arbetet, och allt utförs till mycket bra priser. Dessutom samarbetar PA Recond med flera olika företag så kunden kan få en totalservice på sin bil.

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelHalloween – Krönika
Nästa artikelRecept