Klart att serveras!Fräscha råvaror är grunden till en god sushi.Chi Tai La driver sedan två år tillbaka Sumo Sushi i Karlskrona, och letade efter en bra lokal för att starta ytterligare en restaurang.  På Södertorg i Kristainstad fann han lokalen som tidigare varit café, och han nu slagit upp portarna. Han hälsar alla välkomna för dagens lunch, sitta och njuta av sushi i resturangen eller ta med hem till familjen.

– I Karlskrona har vi inte så stor lokal och därför är det mest Take Away där, men här har vi nyrenoverad restaurang med mycket sittplatser för den som önskar, berättar Chi Tai.

Allt är fräscht, smakfullt inrett och snart står även en uteservering klar.

– Läget här på södertorg har potential tror jag och en uteservering kommer ge liv åt torget, säger Chi Tai.

I Karlskrona har Sumo Sushi många stamkunder, vilket även börjar märkas på resturangen i Kristianstad.

– Nöjda kunder kommer fler gånger och berättar vidare för sina vänner och kollegor, så att gästerna återkommer är ett bra betyg för mig, berättar Chi Tai undertiden som han plockar fram råvarorna för att skapa en lunchtallrik. Fredagen är den dagen då de blir flest beställningar, många tar med hem till kvällen. Då är det god idé att ringa och beställa för att slippa vänta.

Man måste gilla det man gör för att lyckas, och det gäller att vara nyfiken, noggrann och kreativ när man gör sushi. All sushi görs på beställning med färska råvaror. Fisken som används är inte rödlistad, och frukt och grönt handlas mestadels lokalt.

Allt presenteras på ett sätt som gör ögat mer än nöjt, och det är i den här delen av arbetet som personalen tar fram sin kreativa sida.

– Många kunder står vid disken och tittar när vi gör sushin, det är kul att folk är intresserade. Många provar nog hemma sedan, berättar Chi Tai. Framöver kanske det kan bli kurser i hur man lagar och presenterar god sushi.

– Vi tror att folk vill lära sig och sushi är här för att stanna, det kommer nog aldrig bli omodernt, ler Chi Tai.

Vi på INFO-Bladet rekommenderar alla ett besök på Sumo Sushi och önskar Chi Tai La och hans personal lycka till.

Text och bild: Elin Troedsson

Föregående artikelTvätt för både tak och fasad
Nästa artikelDetta visste du inte om… Valborg