HässleholmSäle med delar av sin personal vid restaurangsdisken.Vackra blommor från partyfabrikens kunder.De ljusa och trevliga fönsterborden i restaurangen.
God mat, trevlig underhållning och sköna människor. Vad mer kan man begära? Kanske ett shoppingcenter precis bredvid så man kan passa på att handla allt man behöver innan eller efter man njuter av allt detta.

– Öppningen blev över förväntan, berättar Säle på Partyfabriken. Vår restaurang vid FCT får fler kunder för var dag som går och vi har till och med hunnit få stamkunder redan. En familj från Helsingborg har redan varit här tre gånger och en gång körde de bara till de här trakterna för att äta hos oss.
Invigningen blev inte med ballonger och fyrverkerier men till våren planeras en större invigning med FCT som håller på med en del ombyggnationer.
Restaurangen är först och främst ett komplement till FCT och även till Partyfabriken i allmänhet. Den finns inte där för att konkurrera ut något annat, utan för att hjälpa till med att bygga upp det som redan finns.
– Man kan jämföra Tyringe med Vinslöv, säger Säle. I Vinslöv samarbetar företagen trots att de är varandras konkurrenter och det gör att samhället växer och klarar av mycket. Vi är likadana i Tyringe och det är något som uppskattas av många.
Hur har då omgivningen reagerat till öppningen av Partyfabrikens restaurang?
– Det har bara varit positiva reaktioner från omgivningen, säger Säle. Vi har fått blommor av flera människor som tycker detta är en bra idé och framförallt välkomnar de oss varmt till FCT och Tyringe.
Stilen som partyfabriken försöker eftersträva är lite gatuköksstil blandat med lyx. Till exempel serveras den varmrökta pepparlaxen på helgen och den har hunnit bli mycket uppskattad och populär bland kunderna. Blandat med underhållningen i form av personalen som sjunger och även andra som uppträder är det en lysande idé.
– Vi har även planer på att fixa hit bussar med framförallt pensionärer som känner för att shoppa lite och sen äta en god måltid hos oss, avslöjar Säle. Då hade man kunnat ordna en resa där de först får åka till Tyringe museum och sen shoppa på FCT och sist komma in till oss äta och vara med på vinprovning.
Den här idén är nog något som kommer uppskattas och samarbetet kommer vara mellan Partyfabriken och PRO.
Något som också partyfabriken erbjuder är att man kan hyra in sig i lokalen för olika evenemang och då ingår det underhållning, mat och dricka. Det kommer bli samma koncept som på Partyfabrikens turné.
– Vi har faktiskt redan fått en bokning, säger Säle. Det kommer vara ett 70års-kalas som hålls här i lokalen.
Som framtidsplan finns också att bygga en uteservering med scen precis vid ingången.
Partyfabriken är stort och Säle säger att han faktiskt kan lova att de är de enda med det här konceptet, att kunna erbjuda underhållning, servering, mat, egen bar och både ljud och ljus ute på sina turnéer.
– Vi ska faktiskt upp till Kiruna snart, berättar Säle. Volvo har bett oss lansera deras nya lastbil på en mässa där. Idéerna är många och det finns bara möjligheter.
Framtiden ser ljus ut och som Säle säger är detta bara positivt för Tyringe och FCT.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelINFO-Bladets chokladhjul – pengar till Hjälp Ebba stoppa cancer.
Nästa artikelStatoil då och nu