HässleholmThomas håller informationen i tidningen om flytten 1991.En av de 30 hyrbilarna.Statoils mysiga ingång.
Det var i januari 1991 som Thomas Hermansson lämnade Statoilmacken vid sjukhuset för att ta över den nya macken vid Grönängsplan. I och med detta fick han en nystart och kunde för första gången driva sin egen mack. Nu snart 21 år senare tänker han tillbaka på den tiden och INFO-Bladet får vara med.

Macken på Grönängsplan har verkligen ett guldläge och den går inte att missa. Med hyrbilar, biltvätt, livsmedel och trevlig personal är det ett måste att stanna till om man så bara behöver tanka eller äta något.
Statoilmacken började i betydligt mindre storlek och har under åren expanderat både storleksmässigt på butiken och mängdmässigt på sortimentet.
– Jag tog över Statoilmacken uppe vid sjukhuset 1986 med min kollega Thomas Persson. Efter några år fick jag reda på att Statoilmacken nere vid Grönängsplan letade efter en ny återförsäljare och det nappade jag genast på.
Nu blev det nytt för Thomas samtidigt som allt var så välbekant, eftersom han drivit en mack innan och visste hur branschen var. Men han hade inte gjort det själv och det var det som blev nystarten.
– När man hade en kompanjon var det lättare på ett sätt, eftersom man hade någon att bolla idéer med. Men självklart var det kul att ta över den här macken själv.
Läget är ett av de bästa men ändå tycker Thomas att det hade varit bra med större utrymme. Sist Statoilmacken byggdes ut var 1992.
– Kunderna är det viktigaste vi har och bra service är också jätteviktigt, poängterar Thomas.
Egentligen skulle Thomas bara vara på Statoilmacken i 10 år, enligt honom själv men är nu inne på 21:e år.
– Jag trivs jättebra här. Statoil på Grönängsplan är den enda butiken i stan som har öppet till 24:00, avslutar Thomas glatt.
På Statoil-macken kan man göra allt från att handla livsmedel, tanka, tvätta bilen, hyra en av de 30 bilarna som finns tillgängliga och handla biltillbehör. Det finns alltså mycket att komma till Statoilmacken för och varför inte bara komma dit för att träffa den trevliga personalen, bara det kan göra resan värt besväret.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelSuccéöppning för Partyfabriken på FCT
Nästa artikelBromöllas Lucia sprider värme