Nävlinge
För tredje året i rad arrangerade Nävlinge LRF med Anders Nilsson och Johan Mårtensson i spetsen Traktorrace. En tillställning som lockar fler och fler antal besökare och deltagare.

Årets besöksantal blev mer än man vågat hoppats på och över 1000 personer besökte Nävlinge Traktorrace lördagen den 16:e november. Publiken bestod av både gamla och unga, och alla njöt av av fartfyllda slalomrace på åkern där majsen nyligen skördats.

I pausen anordnade scouterna café för de fikasugna, och kön ringlade sig lika lång där som hos korvgrillarna. Det fanns även utställare och sponsorer på plats. Det är tack vare dem och stort intresse och engagemang från frivilliga som traktorracen blir av.

Det stora antalet besökare och deras entusiasm är ett bevis på att allt arbete inför traktorracen verkligen varit gett bra resultat. Och vem kunde tro att spänningen skulle bli så total i finalracet?
Skulle den 2-hjulsdrivna traktorn med sin smidighet vinna över den 4-hjulsdrivna något starkare traktorn? Ur rökstriden kom Ola ”Traktorbolaget” Johansson med sin 2-hjulsdrivna Massey Fergusson 135 först över mållinjen och stod därmed som totalsegrare av årets race.

Vandringspokal till vinnaren, och priser till de placerade i heaten delades ut under dundrande applåder. Folk började redan prata om nästa år, och det verkar som Traktorrace i Nävlinge är här för att stanna.

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelVälkommen på julmarknad
Nästa artikelDen pigga 100-åringen Hässleholm