Kristianstad
Golfen är en stor del av Marcus Lindströms liv och han började spela golf för 10 år sedan. På den tiden höll han på med det parallellt med ishockeyn som dominerade. Golfintresset tog så småningom över och idag är Marcus 110 procent fokuserad på golfen.

– Jag spelade hockey och golf samtidigt men efter att ha spelat golf i 3-4 år, la jag av med hockeyn helt, säger Marcus. Mitt golfintresse började med några vänner till familjen som hade en sommarstuga i Skurup nära en golfbana. En sommar åkte vi dit och slog några slag på ranchen. Det var kul och därefter var jag fast.
Marcus bor i Skepparslöv och reser väldigt mycket för att tävla på olika platser i och utanför Sverige. Nu senast var han i Norge och spelade Nordea Tour. Han har vunnit klubbmästerskapet några gånger men det är inte lika krävande som Nordea Tour.

– Nordea Tour är den högsta tävlingen i Sverige för herrar och duktiga golfspelare i alla åldrar spelar där, säger Marcus.
Marcus gick högstadiet på Fröknegårdsskolan i Kristianstad och sen på golfgymnasiet i Växjö i 3 år. I dagsläget jobbar han på ICA och som tränare på Skepparlövs Golfklubb.

Vilken är favoritbanan i Sverige?
– Det är svårt att säga, här finns många bra banor i Sverige, säger Marcus. Jag var i Visby för några veckor sen och banan där är riktigt fin. Annars är banan i Falkenberg också fin.

Vad har du för tips till de som funderar på att börja spela?
– Ha tålamod och svinga lugnt. Om man är nybörjare behövs mycket träning för att bli bra och så småningom ännu bättre, avslutar Marcus med ett leende.

Text & Bild: Veronika Brink

 

Föregående artikelCarina och Roffe Sjölander har startat sitt gemensamma företag – Rocas AB
Nästa artikelNya Pågatågsstationer i kommunen