Fredagen 8 november samlades mer än hundra av Bromöllas ungdomar i hörsalen på biblioteket. Filip Lindgren inledde kvällen i den mörka hörsalen klockan nio.

Han berättade att Bromölla kommun hade fått in ett anonymt kuvert med ett filmklipp. Klippet visade en flicka som sprang iväg från sina förföljare med ett skrik i halsen. Folket gick ut i parken bakom biblioteket där Filip berättade att han var anställd som utredare av Bromölla kommun för att lösa mysteriet om Kung Atte. Enligt Filip hade kommunen fått in flera anmälningar om att Bromöllaborna hade sett en spöklik figur springa snabbt inne i skogen.

Om vi såg den spöklika figuren under spökrundan så tyckte Filip att vi skulle visa respekt och buga för att han var en kunglighet. Vi började gå i samlad grupp ner till båthamnen och alla var spända på vad som skulle hända.

– Aaah, någon skrek till bakom oss, men det var falskt alarm för att skrämma upp alla.
När vi kom ner till båthamnen svängde vi av vid en mörk stig som kallas för Strandpromenaden. Mitt inne i skogen vid båthamnen så hittade vi ett stearinljus med en ring som var av blod.

Många skrämde upp sig och andra i skogen så när det kom något riktigt läskigt så trodde man bara att det var någon i ledet.  När vi kom fram till en korsning vid kyrkan och Korsholmen så gick vi emot kyrkogården och det var där vi såg Kung Atte. Vissa var respektlösa och bugade inte men det fanns många som bugade.
Vi gick mot biblioteket igen men vi gick en liten omväg bakom de vita husen när en mystisk figur med en läskig mask kom och skrämde oss, sedan gick vi tillbaka till biblioteket.

Text: Helga Bjarkadotter
Bild: Emanuel Temiz

Föregående artikelIntervju med Filip Lindgren
Nästa artikelLär dig luffarslöjd