Alla ville dansa till Tuta och Kör!INFO-Bladets tält.Många besökte marknaden under dagen.Godisregn!Att rida en tur på Rosett var mycket roligt.

Solen sken över folkets park den 1:e augusti när Bromöllas första sommarmarknad drog igång.  Vädret var det bästa det kunde bli, och både besökares och knallares humör var på topp. Där fanns korvgrillning, hoppborg, försäljningsstånd, och roliga påhitt för hela familjen. Det fantastiska bandet Dolbyz från Sölvesborg bjöd på trevlig livemusik.
Efter en liten tipsrunda runt parken hamnade de flesta i INFO-Bladets eget tält, för att lösa mysteriet med ordet som gömde sig i tältet. Där fanns även pennor och papper för barnen som ville vara med i INFO-Bladets teckningstävling. Över 60 bidrag har vi fått in, i många fantasifulla färger och former.
Fram mot lunch drog Tuta och Kör igång med sin svängiga musik. Både små och stora hade svårt för att sitta still när det blåstes såpbubblor och sparkades med badbollar. Det var många som stod på kö i INFO-Bladets tält efter uppträdet för att få träffa sina idoler, och köpa en signerad skiva.
Bredvid hoppborgen bjöd INFO-Bladet på en ridtur för alla de små barnen på den snälla ponnyn Rosett, även kallad för Rosa. Hon var väldigt populär och det blev många rundor kring trädet och gräsmattan. Det var första gången för de flesta av barnen men det fanns även de som går på ridskola och har vanan inne, trots sommarlov.
Vid 14.00 meddelades det i högtalarna att det var dags för godisregn utanför INFO-Bladets tält. Där samlades mycket folk och både vuxna och barn uppskattade “regnet”.
Vi på INFO-Bladet hoppas att ni hade roligt med oss i vårt tält, för vi hade jätteroligt med er. Hoppas att vi ses igen nästa år!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelVisningsträdgårdar på Bodagen
Nästa artikelRara Växter designar din trädgård