Kennet Rosenberg hjälper kunderna med sina stubbar.Maskinen arbetar snabbt och smidigt.Pågående stubbfräsning.Att pendla dagligen till Malmö fick Kennet Rosenberg att tänka om. Han sa upp sig från sin anställning i Malmö som arbetsledare och sadlade om. Våren 2010 startade han Rosenbergs Allservice och idag hjälper han kunder över hela Skåne, Blekinge och delar av Småland att bli av med sina stubbar året om.
– Jag tar mig dit kunderna önskar, säger Kennet.
I starten utförde Kennet även underhåll av grönytor, men snabbt så tog stubbfräsningen över allt mer. Idag är det stubbfräsning som fyller dagarna. På sikt vill Kennet även införskaffa sig en större och en mindre stubbfräsare.
– Då kan jag stå till tjänst för ännu fler kunder, och framförallt de med små utrymmen i trädgården.  Eventuellt blir det även ett namnbyte som innehåller stubbfräsning inom kort och ombildning till ett aktiebolag.
Den maskin han använder sig av är en amerikansk stubbfräs på 35 hk. Den är enkel att transportera och tar sig smidigt fram i trädgårdar. – Det blir inga skador i marken där maskinen kör och hålet som blir efter stubben är stort sett inte större än stubbens storlek. Det är en fördel jämfört med om man använder sig av grävmaskin och gräver upp stubbar.  Efterarbetet blir betydligt större då, berättar Kennet när han visar maskinen. Fördelen med stubbfräsning före grävmaskin är också om det finns el och telefonledningar i marken.
Kennet renoverar fräständerna på maskinen själv. Han importerar själv stålet, och löder på detta på slitdelen av varje frästand. – Det är en kostnadsbesparing, en lösning som jag är mycket nöjd med och som gynnar mig och mina kunder i slutändan.
-Kunderna är väldigt tacksamma, när stubben som dom retat sig på länge är borta. Och många vet inte hur snabbt och enkelt det går, avslutar Kennet medan han fortsätter låta klingan fräsa i stubben.
Vi på INFO-Bladet önskar Kennet fortsatt lycka till!

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelKreativt projektarbete lockar med bakverk
Nästa artikelBadrum och VVS i Everöd