Det har hänt något med Ronnebyborna, de ser en ljusning med sin stad. Den negativa trenden har vänt. Företagandet har ökat och även i city har nyetableringar skett de senaste månaderna.

Sofia Loell anställdes som projektledare i början av året för att lyfta handeln i Ronneby och även om hon menar att det inte är hennes förtjänst utan att trenden varit på gång under lång tid. Så råkar det i alla fall sammanfalla med de positiva vibbar som nu känns på ett helt annat sätt än tidigare vid kontakt med butiksägare och företagare runt om i staden.

Ronneby har ett bra utbud när det gäller handel. Nya butiker och restauranger har poppat upp de senaste månaderna och det satsas på stans kultur- och uteliv på många olika sätt.

En tur på stan visade ett tiotal glada företagare som erbjuder både skönhet, shopping och matupplevelser.

Marita Andersson och Anders Mårtensson ägare till  Happyland  smygöppnade häromveckan med en sin nya fräscha klädesbutik.Tove Enasson tycker att gensvaret från sina Ronnebykunder har varit över förväntan.Sara Larsson på Saras Nailshop tycker det är kul att komma igång med företagandet igen.Taj Mahal, den enda Indiska restaurangen i Blekinge. Här med personalen, Mustafa, Meghana.S, Mohammed och PraveenAndreas Bromé tror på Ronneby och har tagit över Andra Våningen i centrum. Här tillsammans med kollegan Anna-Lotta SvantessonMartin Schön och ägaren Christos VogiatsisJennie Lewén ägare till DinoMin utökar leksaksbutiken med en helt ny babyavdelning.ROYPRO har utökat sin butik med caféverksamhet och mysig uteservering.Marita Andersson och Anders Mårtensson ägare till  Happyland  smygöppnade häromveckan med en sin nya fräscha klädesbutik.

Föregående artikelJohns Växtservice hälsar dig välkommen till Pelargondagen!
Nästa artikelRonnebygymnasterna på språng