Den 9 juni mellan klockan 11.00–15.00 fylls Brunnshallarna i Ronneby Brunnspark av trädgårdsintresserade människor. För 3:e året i rad anordnar Johns Växtservice från Backaryd en Pelargon & Fuchsia Dag.

Arrangemanget är väldigt uppskattat och det kommer besökare långväga ifrån. Ett flertal utställare finns på plats som utöver pelargoner och fuchsior säljer perenna växter, trädgårdskonst och trädgårdstillbehör. Johns växtservice har förutom försäljning av pelargonerna även utställning av sina stora moderplantor vilka är imponerande vackra. Förutom pelargondagen så åker John och Eva under sommarmånaderna på några väl utvalda trädgårdsdagar och visar upp sina växter. Bäckaskogsslott har en väldigt trevlig tillställning som äger rum i slutet av augusti och även i Bråbo utanför Oskarshamn, som har södra Sveriges största pelargondag medverkar Eva och John och säljer sina pelargoner.

John och Eva har sin handelsträdgård i anslutning till den egna villan strax ovanför kraftverksdammen vid Långgölsmåla. Det är vackert med naturen runtomkring och en utmärkt plats att odla växter på. John började med att köpa in tre växthus från Gullbernaområdet i Karlskrona och byggde upp sin verksamhet i början av 90-talet. Under våren är det bråda tider att hinna med allting och Eva arbetar helt i företaget med att sköta om blommorna. Tanken är att bredda verksamheten med ett större sortiment av perenna växter och buskar. Ett 60 m2 nytt växthus ska på plats där en utställning av stora pelargoner kommer att finnas till beskådande.

– Välkommen in på hemsidan för att se vårt utbud och än en gång hjärtligt välkommen den 9 juni till Brunnsparken i Ronneby. Vi lovar ett härligt utbud av växter och trevliga möten med utställare och andra trädgårdsintresserade, avslutar John och Eva glatt.

Text och bild: Susanne Karlsson

Ett litet utbud på övriga plantor till försäljningred En härlig pelargon - Dylan CheroneJohn bland sina vackra PelargonerEva och John i ett av växthusen

Föregående artikel”Friskvård á la Babben” en oförglömlig kväll
Nästa artikelRonneby lever!!