Sedan september 2010 driver Linda Roxhag sin silversmedja hemma i Önnestad.

– Det var av en slump jag halkade in på denna bana. En kompis anmälde mig till en kurs i Åhus, sedan var jag fast, säger Linda.

För de som vill se lite av hennes alster finns de på bl. a Nimt och Cronerts Guld. När det väl är påsk kan man, under konstrundan, njuta av hennes smycken som då visas på Kronohuset (vån 2). Lindas kunder uppskattar hantverket för hon lägger ner hela sin själ och gör det väldigt personligt och genomtänkt från början. Smycket tillverkas helt efter kundens önskemål men ändå med egen prägel.

Johanna ger Eva goda råd under klippningenAlla smycken tillverkas för hand och görs helt från grunden. Hon arbetar enbart med silver i form av silverplåt och silvertråd, som hon formar och stämplar för hand. Hon tillverkar mest smycken men ibland även andra utsmyckningar av silver. Något som blivit mycket populärt är presentkort.

– Precis som vid andra beställningar kan man då kontakta mig och komma till mig i smedjan och designa det egna smycket, säger Linda. Det ger positiv energi att se nöjda kunder lämna smedjan med just sitt personliga smycke. För intresserade som inte vill ge sig ut i vintervädret så kolla gärna min hemsida.

Här tackar undertecknad för en underbar stund med denna härliga tjej och önskar all lycka i framtiden samt rekommenderar ett besök hos Linda för det personliga silversmycket.

Text & bild: Uffe Jönsson

Föregående artikelEn annorlunda dokumentärfilm
Nästa artikelUnique Hair by Johanna – En avkopplande stund där du & ditt hår står i fokus