Trots att det är nästan ett helt halvår till nästa upplaga av Holje Marknad i Olofström är planeringen i full gång.

Holje Marknad brukar infalla runt den 20 maj varje år. Under 2012 kommer dock norrmännen att orsaka lite tumult runt just detta evenemang. Den 17 maj är nämligen Norges stora dag och då snor de också åt sig det bästa tivolit, dvs Axels Tivoli. På grund av detta är det beslutat att marknaden kommer att äga rum den 11-13 maj istället.

Nyheter på marknaden för i år är att Partyfabriken kommer att hålla i serveringstälten. Det kommer att bli någon form av lättsam underhållning där dans och sång ingår.

Nytt är också att man satsar på fler och bättre toaletter.

2011 var där 250 knallar som sålde sina alster. Till nästa år kommer man att utöka marknadsplatsen och ännu fler knallar kommer att tas in.

I ett av tälten brukar Lions Damer hålla till och sälja kaffe. Kaffetältet är så populärt så att det till och med är en man från Lörby som cyklat hit i 16 år bara för det goda kaffets skull.

Lions som ligger bakom marknaden har funnits sedan år 1954 och sedan dess har de skänkt 6,2 miljoner till olika behövande.  Pengarna har gått ut både lokalt, nationellt och internationellt. Mer om detta kan man läsa på www.holjemarknad.com

Innan de drar iväg på Holje Marknad kommer vi dock att kunna träffa dem på julkonsert med Ingemar Nordström som de anordnar i Jämshögs Kyrka den 17 december. Allt för olika behövande ändamål.

Är du intresserad av att göra en insats och gå med i Lions? Då är det bara till att kontakta dem så ordnar de detta.

Text & Bild Paulina Bengtsson

1cmyk (web)

Föregående artikelLions Club Sölvesborg
Nästa artikelGör dina naglar läckra inför Jul och Nyår.