För 3 månader sedan slog Nagelkällar´n i Sölvesborg upp sina portar och Sara Olsson som driver nagelstudion är utbildad till diplomerad nagelterapeft och bygger naglar i akryl.

Akrylen är i pulverform och blandas med en vätska som gör att man kan forma och bygga upp naglar och som också skyddar sin egen nagel.

Akrylen finns i olika färger och nyanser och  man väljer själv efter smak och behov, det är bara fantasin som sätter gränser, tex är det många som väljer lite glittrigt nu till jul och nyår.

Sara berättar att förr var det vanligast att bara göra vit manikyr men idag finns det ett stort utbud och därför mycket roligt att jobba med att vårda och göra andras naglar fina.

Oftast håller uppbyggda naglar drygt en månad men precis som med hår så växer naglar och man får en utväxt och därför rekommenderas att man gör återbesök efter fyra veckor.

– Hur har dessa 3 månader gått sedan du öppnade Nagelkällar´n?

– Mycket bra! kunderna är nöjda och har berättat för vänner och bekanta och är själva återkommande.  Det är mer fokus på att ha fina naglar idag och klart har man fina smycken som ringar och armband bör ju naglarna vara välvårdade också.

Sara Olsson gick Fordonsgymnasiet i Sölvesborg och har jobbar på statoil i några år och som reservdelsman (kvinna), hon har också lärt sig köra grävmaskin.

Det blev en riktig kontrast när hon utbildade sig till nagelterapeft och tog steget att starta eget, man måste våga säger Sara och berättar också att det finns presentkort att köpa för att ge bort i Julklapp och passar också på att hälsa alla Välkomna.

INFO-bladet önskar Sara och Nagelkällar´n i Sölvesborg lycka till.

Text: Monica Berg

Föregående artikelPlaneringen för Holje Marknad 2012 är igång
Nästa artikelGod fortsättning 2012!