_SC_0012-CMYKKristianstad
TiP Generations Kristianstad är en förening för alla som är intresserade av parkour. Parkour är disciplinen att ta sig från punkt A till punkt B så snabbt och smidigt som möjligt med sin egen kropp som enda redskap.
Föreningen 2013 och drivs av Behnam Sehati och Jens Hoel, och den här terminen har de cirka 75 medlemmar i olika åldrar. Den yngsta som tränar parkour är 6 år gammal och den äldsta 45 år. Alla som vill kan träna parkour, och det är en bra träningsmetod för de som vill utmana sig själva och lära sig om att styra sin kropp till max.
– Att utvecklas inom parkour tar tid, säger Behnam. Vi sätter ingen press på våra deltagare, utan låter dem utvecklas i sin egen takt, samtidigt som vi peppar dem att våga mer och kliva utanför sin trygga sfär.
– Visst kan parkour vara riskabelt, om man är otränad och inte vet vad man gör, fortsätter Jens. Vi sätter alltid säkerheten främst och är noggranna när vi lär ut rörelserna och hoppen. Parkour är inte heller en träningsform där man tävlar mot varandra, utan främst strävar man efter att utmana sig själv och få bättre kontroll över sin egen kropp.

TiP Generations är öppen för alla som vill prova parkour, oavsett ålder eller kroppstyp. Till sommaren 2015 har de planer på att eventuellt delta i C4-lägret i Kristianstad, men man kan också prova på parkour redan nu i någon av föreningens fem träningsgrupper. Under höstlovet finns det möjlighet att prova på parkour den 28:e oktober Kl. 17-19 i Branthallen i Bromölla.

Anmäl senast 27 oktober till emilia.lindberg@bromolla.se

INFO-Bladet önskar TiP Generations och Behnam och Jens lycka till med sin träning!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelNu är hösten här!
Nästa artikelNu är vi äntligen på gång!