Kristianstad
Ett par gånger om året håller Kristianstads Ridklubb Öppet hus och den 30 mars var det dags igen. Eldsjälarna i styrelsen och föreningen slog upp dörrarna och bjöd in alla som ville spendera en eftermiddag med mysiga hästar och roliga aktiviteter.
Vädret bjöd på strålande solsken och de första värmande vårvindarna för året. Utanför ridhuset grillades det korv, och bjöds på saft och kaffe till de som var sugna.
Det fanns gott om roligt att prova på för både stora och små. Inne i det stora ridhuset hölls det gratis prova-på-lektioner tillsammans med en ledare, medan en ridlärare instruerade.

Barn från sex år kunde prova på att rida i både skritt och trav på ridklubbens snälla ponnys. Det var även många vuxna som vågade sitta upp och ta några varv i ridhuset på de lugna storhästarna. För de allra minsta som ännu inte fyllt sex år bjöds det på ponnyridning på shetlandsponnyn Lukas, en av Kristian-stads Ridklubbs trotjänare.

Det var också populärt att ta ett varv kring anläggningen i höskrindan efter traktorn. Vid fyra anlände presidenten i Kristianstad-Hammarshus Rotaryklubb, Ulf Engblom, för att överräcka en check på 20 000 kronor till Kristianstads Ridklubb, för att stötta deras anpassning av anläggningen för ryttare med funktionsnedsättning med bland annat ny, inbyggd uppsittningsramp med personlyft.
– Det är jätteroligt att få en så fin gåva till vår förening, säger Kristianstads Ridklubbs styrelseordförande Hans Ericsson. Det betyder mycket att vi kan investera ännu mer i våra ryttare med funktionsnedsättning.

Med rätt stöd kan en människa med funktionsnedsättning vara mindre funktionshindrad som ryttare än i sin vardag. Det handlar om information, tillgänglighet och möjlighet till rätt stöd och hjälp i den miljö man vistas i. Kristianstads Ridklubb har för närvarande två olika grupper för ryttare med funktionsnedsättning, en barngrupp och en vuxengrupp, som leds av Kristianstads Ridklubbs duktiga instruktörer för personer med funktionsnedsättning.

Det blev ett lyckat Öppet Hus och Kristianstads Ridklubb tackar alla ridsugna barn, ungdomar och vuxna som dök upp och förgyllde dagen!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelKonst på Maglegårda
Nästa artikelNaturkompaniet – Med anor från 1947