ishockeyFöreningen vill visa att man finns till för barnen. Under v. 37 och 38 besökte man 10 skolor från förskolan upp till 3:dje klass.

Man visade film på hur hockeyskolan går till, barnen fick också se en film på en hockeycup för barn. Man visade bilder på barn som spelar hockey i den skola man besökte och gav information om ungdomsverksamheten.

En A-lagsspelare var med vid varje tillfälle och berättade hur han började spela hockey, hur han fastnade för sporten och resans gång fram till nu.

Under skördefesten i Olofström ställde man ut ett hockeymål där barn och ungdomar fick prova på. Klarade man att få in 3 puckar av 5 vann man en godispåse. OIK:s barn och ungdomar ställde upp denna dag med matchtröja på sig och visade de intresserade hur det går till. Informationsblad delades också ut.

Lördagen den 25 september hade man också möjlighet att prova på att åka skridskor samt spela hockey i Stålhallen (Ishallen i Olofström) tillsammans med A-lagsspelare. Då får man en Tshirt och vattenflaska med Microsteelers tryck på. Vill man fortsätta spela hockey kan föräldrarna kvittera ut en lånebag utan kostnad från föreningen. Den innehåller all utrustning utom skridskor och klubba. Detta ger föräldrarna möjlighet att låta sina barn prova på att spela ishockey utan att det ska kosta så mycket. Det enda man betalar är en låg medlemsavgift som ska täcka försäkringen. Under 1 år kan man låna bagen som sponsras av Sparbanken i Karlshamn och Tinghockey i Tingsryd.

Hockeyskolan kommer att ledas av 3 föredetta hockeyspelare i OIK. Martin Olsson som var målvakt, Roger Jönsson sportchefen och Mattias Olofsson.

Vill ni veta mera så gå in på www.oik.se/ungdom.aspx

Föregående artikelFörsvarets skyddsmasker ger energiåtervinning
Nästa artikelHultmans El i Jämshög