hultsmanFöretaget startades 1930 av Anna Hultman och hennes bror Axel Ljunggren. På den tiden sålde Anna diverse varor som t ex kaffe, tyg, skor samt radioapparater och Axel arbetade som elektriker. Så småningom tog Annas söner över verksamheten.

88 övertog Annas barnbarn Nils-Håkan ”Nisse” Hultman företaget och driver det numera tillsammans med sin fru Kristina ”Kicki” Hultman. Nils-Håkan, som är behörig elektriker, arbetar med installationer och Kristina sköter butiken.

Förr fanns det TV-apparater till försäljning i butiken samt service och reparationer på dessa, men idag satsar man mer på elmaterial och armaturer, även Cylinda vitvaror säljs samt service på dem. Hultmans El är nu inne på sin tredje generation och har funnits i samma lokaler i 80 år.

Vi är ett litet företag med brett kunnande och gedigen erfarenhet av elbranschen. Av oss kan du förvänta dig god service, hög kvalitet på både arbeten och material samt omtanke om miljön, säger Nisse Hultman.

En blandning av gammalt och nytt finns i lampväg. Perfekt inredning för diverse hem. Den personliga servicen är stark. Kunder kommer in till Hultmans El när en lampa är trasig. Man gör allt för att laga den men går det inte så har man mycket att välja på i butiken. Hultmans El vänder sig till privatpersoner och institutioner såsom skola, kyrkan och lantbruk.

De arbetar i Olofströms kommun samt i Näsum, Norje, Pukavik och Kylinge. Nisse och Kicki Hultman hälsar gamla och nya kunder välkomna.

text & bild Monica Berghultsman2

Föregående artikelOlofströms Ishockeyklubb satsar på de mindre. Hockeyskola för både killar och tjejer, ”Microsteelers”
Nästa artikelLörby IF`s stora framgångar i Eskilscupen 2010