Känns det som om graviditetskilona aldrig försvinner? Olga Rönnberg är personlig tränare online med inriktning på gravida och nyblivna mammor. Hon är grundare till träningskonceptet Mamma Boot Camp och tillsammans med Mårten Nilehn var hon coach i Biggest Loser Sverige, säsong 3 på TV4.

Olga besökte Röda Salongen i Hässleholms kulturhus, och höll en inspirerande föreläsning för 400 glada kvinnor. Värd för den mycket uppskattade kvinnokvällen var Sparbanken 1826.

Idag är Olga 5-barnsmamma, och det var efter sin tredje graviditet som hon såg träning som en nödvändig utväg.

– Innan dess hade jag aldrig tränat. Intresset och motivationen hade aldrig funnits där, men nu fanns det bara två alternativ. Att börja träna och få energi och tappa vikt eller att förbli evigt trött och bister.

Cirka 30 kg + per varje graviditet gjorde sitt, och ingenting var längre enkelt. Att vara mammaledig med två barn där ena barnet hade funktionshindret down syndrom var tufft och slitsamt, och känslan av att aldrig vara ledig och ha egen tid var oerhört påfrestande.

– Kroppen och hjärnan skrek efter energi och ork, och den fysisk aktiviten blev min stora räddning, berättar Olga.

Idag jobbar Olga med mammor på heltid som inspiratör och personlig tränare online.

– Mitt företag MammaFitness är inte min hobbyverksamhet längre utan en passion.  Jag vet av egen erfarenhet hur svårt det kan vara att komma i form och särskilt om man ska ta hand om sina barn, familjen, och hemmet. Men det går! berättar Olga och startar ett videoklipp på när hon tränar i hemmet och två skrattande ettåringar beundrar henne.

Olga återkommer under kvällen flera gånger till att det finns ingenting som talar emot att du inte kan komma i ditt livs form efter en eller flera graviditeter. Eller varför efter en graviditet? Man kan när som i livet välja att göra en livstilsförändring.

2009 blev Olga gravid med tvillingar, vilket återigen ledde till att hon gick upp i vikt. Då blev det verkligen ”upp till bevis” för hennes del.  Hon visar bilder från timmarna innan tvillingarnas förlossning till 365 dagar senare. Resultatet är minst sagt fantastiskt.

– 1 år behövs, framhäver Olga medan alla i publiken storögt betraktar bilderna.

I mars nästa år kommer Olgas första bok och den handlar just om träning för nyblivna mammor. Träning dag för dag, och facit har vi sett. Det ger resultat!

– Allt jag lärt ut till andra mammor har jag tillämpat på mig själv och idag, 5 barn senare, är jag i mitt livs form, avslutar Olga och tackas av publiken med applåder från 400 nöjda kvinnor fyllda med inspiration och glädje.

Stort tack till Olga för att hon delat med sig av sin träningspassion, och lika stort tack till Sparbanken 1826 för att de anordnade en minnesvärd kväll!

Text & Bild: Elin Troedsson

Olgas föreläsning på Röda salongens scen.

Olga Rönnberg. Foto: Ingrid Appelqvist

400 nöjda besökare på föreläsningen.

Föregående artikelVad blir årets julklapp 2012?
Nästa artikelKakan som gör dig snäll