Hampus passade på att åka pulka när snön var på besök under januarimånad.

Det längsta året på länge är nu passé, 2021 är nu här! Januarimånad ger oss alla en stund att stanna upp och reflektera över vad som har varit och vad som komma skall. 2020 var ett år som vi alla kommer komma ihåg på ett eller annat sätt. Det är lätt att fastna i allt det negativa som har hänt under 2020 istället för att se tillbaka på det som varit bra. Om vi försöker hitta tre saker som var bra med 2020 så tror jag att dessa kan ljusa upp de tråkiga minnena och att vi kan se tillbaka på året på ett positivt sätt.

Tre saker som lyfter upp mitt år är:

Mina nära och kära har fått vara friska och välmående, jag har fått spendera mycket tid med min familj och året avslutades på allra bästa sätt med ett nytillskott i familjen, en frisk liten kille.
Första månaden på året brukar oftast sprida ett nytänkande och ge oss en- ergi. Det är nu man kan planera sin kalender! Vad vill jag? Många har nyårslöften som nu är en bra tid att börja med! År 2021 ser jag som möjligheternas år, vaccinering mot corona har påbörjats och detta innebär att vi förhoppningsvis inom en snar framtid kommer att kunna umgås med våra nära och kära.
Vi går mot ljusare tider, vilket även in-nefattar er soltimmar. Precis som vi får höra ofta i dessa tider är det att vi måste ”hålla i och hålla ut”, men det är nog det vi behöver göra. Vi behöver fortsätta respektera varan- dra och hålla avstånd, när detta är över kommer vi kunna umgås. Vi behöver se det ljusa och positiva runtomkring oss. Nu gör vi 2021 till ett bra år!

Text & Foto: Patricia Lundin

Föregående artikelFamiljerna – Birgitta Thulin
Nästa artikelFöljer utvecklingen i Elens tjänst sedan 1974