Jonatan Paersson installatonselektriker på AB Elinstallationer visar och förklarar hur de olika Bil-laddarna arbetar

Bromölla
AB Elinstallationer i Bromölla följer med utvecklingen och nu gäller det elbilars laddning.
Företaget startades 1974 och sedan dess har man följt med i teknikutvecklingen som verkligen varit en snabb utveckling. Man utför både stora och små projekt, allt ifrån att byta ut ett uttag till att installera smarta huslösningar i hela byggnader. De har kunskaper inom de flesta el-områden och erbjuder alltid snabb och säker service.
Industri, entreprenad, larm och säkerhet har utökats med att även omfatta solenergi och nu är det även aktuellt med laddningsstolpar till elbilar.
I takt med att marknaden kräver elbilar så ökar behovet av egna laddningsstolpar. Som en följd av denna ökande efterfrågan har man nu satsat på att kunna erbjuda kunder klara laddpaket med snabb service och ändamålsinriktade lösningar som ger kunderna det som behövs för att kunna använda sina elbilar på ett bra och säkert sätt.
Det är en djungel av olika lösningar och en del kan vara mindre bra men lite billigare, så har man för sig att ge elbilen en chans bör man inte hoppa över att ha bra och säker laddare installerad.
Lars Nilsson berättar att man tagit fram paket med bra laddare för att kunna erbjuda sina kunder som har behov och de arbetar bara med godkänt material som gör att elanläggningen uppfyller kraven på god elsäkerhetsteknisk praxis.
Vi arbetar med kända produkter som tillverkats för detta ändamål och kvalité med högt värde.
En av Laddarna med bäst värde på marknaden med brett urval av anslutningsmöjligheter samt utrymmesbesparande och lättinstallerad design är från ABB.
Smarta funktioner för optimerad laddning, integrering med energimätare för dynamisk lastbalansering som har dedikerad app för styrning och konfigurering. Det finns även möjlighet till fjärruppdatering av programvara
Den är utvärderad och testad av oberoende tredjepart för att uppfylla de högt ställda säkerhetsstandarderna med ett strömbegränsningsskydd som förhindrar onödig frånkoppling och överström i installationen men det finns även integrerade skydd som skyddar mot likströmsjordfel och överspänning.

Går ni i tankarna på att installera laddbox för elbil så kontakta AB Elinstallationer för bra service.
Ofta kan man i kombination med att installera solceller verkligen komma ner i eget inköp av el och bilkörningen blir ett billigare alternativ.

Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelNytt år och Nya möjligheter
Nästa artikelBlekingehjälpen är en hjälpande hand för utsatta familjer