Tove visar vårens favoritskor från NUDE.Tove välkomnar alla till sin butik i centrala Ronneby.Ronneby
För andra gången på ett år har Tove fått ta snabba beslut när det gäller sitt företag SKO Design. Först gällde det att bestämma sig för om hon ville utöka med en butik i Ronneby när hon fick förfrågan. Nu gällde det om hon skulle lägga ner Karlshamnsbutiken eller inte då en ny hyresgäst ville in direkt. Båda valen kommer säkerligen slå väl ut.

I Ronneby har hon etablerat sig som skobutiken med det litet annorlunda sortimentet precis som i Karlshamn. Visst tycker hon att det är tråkigt att lämna sina kunder där, en del kontakter blivit väldigt personliga och hon kommer att sakna många människor. Men Tove hoppas att de inte glömmer bort henne och tror att kunderna kan tänka sig att köra den lilla biten extra till grannstaden för att handla.
– Jag satsar allt här nu, säger hon glatt. Det är tuffa tider för handeln och då gäller det att satsa rätt och i lite mindre skala med mindre utgifter. Det kostar att ha stora lokaler, vilket jag hade i Karlshamn och flera anställda. Nu är det jag och en tjej kvar som tar hand om kunderna och butiken här.
Tove är här för att stanna om kunderna och Ronnebyborna vill. Hon poängterar:
– Det är en förutsättning att Ronnebyborna stannar och handlar i vår fina stad för att butikerna ska överleva. Många handlar numera också på nätet men då missar man poängen med den personliga kontakten och chansen till att prova skorna live innan köp. SKO Design har skor för alla, barn/dam/herr. Kvalité och personlig service är ledorden vilket gör att kunderna känner sig väl omhändertagna och återkommer om igen.
– Välkommen du också! Hälsar Tove.

Text och Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelIvar Andersson Bygg – hur går det?
Nästa artikelTallparken upprustad för danssugna besökare