Tyringe
Det är mycket på gång på FCT i Tyringe. Bland annat utrustas caféets nya serveringsdel med ett nytt undertak. Trädäcket utanför caféet är också under renovering. Inne i butiken har hela leksaks-avdelningen flyttats och gjort plats för en helt ny avdelning, nämligen en Sko Dej-shop.

–Det känns väldigt roligt och inspirerande att kunna göra så stora förbättringar för våra kunder i dessa kristider, säger Joakim Karlsson och Leif Nilsson som har drivit FCT sedan 2001. Vi har också känt av den ekonomiska krisen och har fått kämpa med minskad omsättning och sämre lönsamhet, men nu känner vi att botten är nådd och att vi kan börja se framåt igen.
Ett projekt i veckan fram till semestern
FCT har ett projekt i veckan fram till semestern, och än så länge håller de tidsplanen. Det som är klart hittills är att kontorsavdelningen är ombyggd och leksakerna flyttade. Efter detta flyttas ljus och konstväxter till heminredningsavdelningen, och det sker en ombyggnad av husgeråd och avdelningen för kroppsvård och städartiklar.
– När det är klart är det dags att byta ut kassorna och bygga om förbutiken som kommer resultera i att vi kan öppna upp till caféet från butiken, berättar Joakim och Leif.
En butik det är roligt att handla i
– Vi blir aldrig färdiga med butiken, menar de två ägarna. Förutsättningarna ändrar sig hela tiden, och då måste vi ändra oss med dem. Men i stora drag försöker vi skapa en butik där det är roligt att handla och där man känner sig välkommen. Vi vill erbjuda ett brett sortiment, med så bra kvalitet och pris som möjligt, samtidigt som vi har en stor avdelning med begagnat. Det är trots allt det begagnade som gör oss lite mer unika än andra lågprismarknader och det är där vi har våra rötter, även om den största delen av försäljningen är av nya varor.
Bakluckeloppisar och kundkvällar
Förutom alla ombyggnaderna ska FCT också fortsätta med bakluckeloppisar i vår. Starten blir den 4 maj, och sedan är det totalt åtta loppisar under sommaren. Alla datum kommer att finnas på hemsidan och i butiken. Dessutom kommer FCT anordna kundkvällar med underhållning, tävlingar och extraerbjudanden.
Välkommen till FCT i Tyringe, där det alltid är full fart framåt!

Text & Bild: Magnus KajrupJoakim & Leif framför deras nya skoavdelning.Trots alla nyheter är förmedling fortfarande ett stort inslag på FCT.

Föregående artikelKaffe för finsmakaren
Nästa artikelUppföljning – Projektarbete med välgörenhet