Bromölla
Det var många nyfikna från när och fjärran som besökte Naturgott i Bromölla när de firade sitt 20-års jubileum. Det bjöds på varm mat lagad av produkter från affären, kunderna erbjöds att prova på blodanalys och kunde lyssna på tre föreläsare som var på plats.

Belal Nur-eldin startade Naturgott i Olofström för 20 år sedan. Han möter alla kunder som kliver in i butiken med entusiasm och värme, och har mycket kunskap om alla produkter han har i sitt sortiment.

Jubileumsdagarna bjöd på många smakrika upplevelserna, i forma av provsmakning av produkter och matlagning. Bland annat en läcker linssoppa, färgrika rödbetsbiffar och en god, kryddig röra med bönor och sojafärs. De mer sötsugna kunde provsmaka chokladdoppade dadlar, fyllda med nötter. Belal har äntligen fått sina efterlängtade kyldiskar färdiga och bjöd också på oliver och vitlök som han marinerat själv.

Där fanns också gott om intressanta gäster. Ove Svensson, akupunktör och akupressör, berättade om enkla metoder för att undvika smärtor vid datorarbete och andra monotona arbeten och Miljöfrisören Kjerstina Strömberg Herbian Östanå som berättade om ekologisk hälsa för frisörer och vad våra produkter innehåller. Hon sålde även sin bok ”Hårkraft” och i den skriver hon hur hon gått från att vara frisör och jobba i en salong full av skadliga ämnen till att nu utesluta alla kemikalier.

Naturläkaren Sizar Barzendji fanns på plats och föreläste om stresspåverkan och kostrådgivning vikt. Hon erbjöd även en blodanalys.

– Vi ska ha fler jubileum, säger Belal glatt. Inte nog med att vi firar 20 år, vi ska också fira att vi funnits 1 år i Bromölla också. Det kommer bli ett lika stort party!

Text: Petra Horning
Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelPreem har salladen för alla
Nästa artikelBromöllas nya ”number one”